Home Vijesti Oporba u Republici Srpskoj: Došlo je do naglog preokreta u noći, Dodik...

Oporba u Republici Srpskoj: Došlo je do naglog preokreta u noći, Dodik je pokrao izbore!

265
0

Aktualni srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pobjeđuje u utrci za predsjednika entiteta Republike Srpske. Oporba, koja je ranije tvrdila da je pobijedila njihova kandidatkinja Jelena Trivić, ga je optužila za krađu i traži ponavljanje izbora.

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović, čiji je kandidat za predsjednika RS-a bila Trivić, kazao je kako je protekle noći došlo do naglog preokreta u Dodikovu korist koji nije logično objašnjiv te je ustvrdio kako su rezultati krivotvoreni u gradovima u kojima Dodikov Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) ima uporište.

Kazao je kako je to, primjerice, bio slučaj u Doboju i Zvorniku. “U noći je ukradena demokracija”, kazao je Borenović najavivši podnošenje kaznenih prijava, ali i zahtjeva za ponavljanje izbora za predsjednika RS-a na području cijelog entiteta.

Prema podacima koje je u jutarnjim satima objavilo Središnje izborno povjerenstvo (SIP) na temelju glasova prebrojanih na 80 posto biračkih mjesta, Dodik je osvojio nešto više od 242 tisuće glasova, dok je za Trivić glasalo oko 212 tisuća birača.

Iz PDP-a su oko ponoći proglasili pobjedu Trivić nad Dodikom tvrdeći kako je ona u tom trenutku imala “nedostižnu prednost”, no kasnije brojke su ih demantirale. Dodik je u kasnim noćnim satima ustvrdio kako je njegova pobjeda uvjerljiva i jasna, iako je potvrdio kako je ostao bez povjerenja većine građana na području Banje Luke.

U PDP-u tvrde kako je takav ishod rezultat krađe. “Možda nećemo uspjeti istjerati do kraja ovo s ponavljanjem izbora, ali ćemo istjerati do kraja sve prevare”, kazala je Trivić u ponedjeljak.

Previous articleSiniša Linić o stanju u Rijeci: Za taj višak od 15-tak igrača mogli smo zadržati Drmića!
Next article​Motociklist preminuo od ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći preminuo!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here