Home Vijesti Opsada u centru grada: ‘Kralj Korza’ izbačen na ulicu!

Opsada u centru grada: ‘Kralj Korza’ izbačen na ulicu!

1423
2

U Ulici Ante Starčevića 2 već dva dana traje opsada poslovnog prostora u kojem se trenutno nalaze Slavica Šota i zaštitarska služba koju je unajmila s jedne strane, a s druge predstavnici Rijekatekstil Domusa, ‘kralja Korza’ Mirka Pavičića i njihova zaštitarska služba.

U poslovnom prostoru, koji je Šota kupila prije gotovo 12 godina, godinama se nalazi tvrtka Rijekatekstil Domus iako je Šota na sudu u Ljubljani dobila pravomoćnu presudu kojom je potvrđeno kako je poslovni prostor njeno vlasništvo. Sporni prostor je do tada iznajmljivao Grad Rijeka, ali ga je nakon postupka denacionalizacije od vlasnika otkupila riječka poduzetnica. Nekoliko godina nakon toga prostori su izuzeti iz upravljanja Grada. Novac uplaćen za najam od razdoblja presude do izlaska iz upravljanja Grada je vraćen najmoprimcu koji do danas nije izašao iz prostora te ih i dalje koristi.

Pravomoćnu presudu iz 2009. godine Šota je odnijela na Općinski sud koji ju je potvrdio, a na što je Rijekatekstil Domus uložio žalbu. Od tada pa do danas, predmet je na Županijskom sudu koji do danas ne riješava sporni predmet. Zanimljivo je da, iako predmet na Županijskom sudu nije riješen, predsjednik uprave Rijekatekstil Domusa Dragan Rukavina u izjavi za Novi list već zna koju će presudu donijeti:
– Županijski sud odbio je potvrditi pravomoćnost presude jer se nekretnina nalazi u Hrvatskoj i za nju je nadležan hrvatski pravni sustav, tvrdi Rukavina.

Odmah nakon operacije ulaska u prostor u Ulici Ante Starčevića, u zašitarsku kuću Klemm, koju je angažirala Šota, ušao je nadzor Državnog inspektorata. Istovremeno, Šota u svojoj tvrtki ima porezni nadzor još od travnja mjeseca. Riječka poduzetnica sumnja kako se ne radi o koincidenciji nego uobičajenim metodama pritiska prema ljudima koji se usuđuju suprotstaviti moćnicima.

Imala sam provjerenu informaciju da se Rijekatekstil Domus sprema na izlazak iz poslovnog prostora, a u što smo se sami uvjerili, ali da je jednako tako intencija u njega ubaciti drugu tvrtku. Da se to dogodilo, mi bismo opet bili prisiljeni voditi dugogodišnje sporove kako bismo stupili u posjed našega vlasništva, izjavljuje za Novi list Šota koja je u vlastiti prostor ušla 20. studenog uz pomoć zaštitara, doslovno 10 minuta prije zatvaranja lokala te obavijestila policiju kako se nalazi u svom prostoru.

U međuvremenu je, prema tvrdnjama Rukavine, u rekordnom roku od Općinskog suda ishodovana prvremena mjera prema kojoj Šota mora napustiti poslovni prostor, ali Šota tvrdi da nikakvu mjeru nije zaprimila. (rd)

2 COMMENTS

  1. šta je dase, pederčine, analnoljupci, niko ne komentira zašto se ponovno događaju čudnovate zgode sa normalnim građanima. Marš u mišje rupe dok kobra ne bu smatrala da je došel Vaš red

  2. šta je dase, analnoljupci, niko ne komentira zašto se ponovno događaju čudnovate zgode sa normalnim građanima. Marš u mišje rupe dok kobra ne bu smatrala da je došel Vaš red

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here