Home Vijesti ‘Opus dei’ molio pred kazalištem, čelnica ‘Živog zida’ neovlašteno snimala predstavu! (VIDEO)

‘Opus dei’ molio pred kazalištem, čelnica ‘Živog zida’ neovlašteno snimala predstavu! (VIDEO)

1842
4
spadoni
Aktivistica u kazalištu skupljala ‘dokazni materijal’

Cirkus se vratio u grad! Sinoćnja izvedba predstave ‘Hrvatsko glumište’ Olivera Frljića isprovocirala je pedesetak vjernika katolika članova udruge ‘Opus dei’, koji su ispred zgrade kazališta molili za redatelja i autora predstave. Tvrde da autori predstave ‘vrijeđaju Boga i osjećaje vjernika’.

Ništa manje veselo nije bilo ni unutar zgrade. Aktivistici političke stranke ‘Živi zid’ Vedrani Spadoni Štefanić je oduzet fotoaparat zbog neovlaštenog snimanja predstave. Svima koji redovito posjećuju kazalište poznato je da se predstave ne smiju snimati, a čak i najavljeni redakcijski fotoreporteri tada ne koriste bliceve. Međutim, očito je da je medijska prašina koja se dignula oko Frljićevih predstava, u HNK Ivan Zajc privlači i nove gledatelje koji još nisu upoznati s kazališnim bontonom. Upravo zbog toga se redovito uoči predstava pušta upozorenje kako se predstava ne smije snimati ali ovog puta to nije učinjeno. Iz kazališta objašnjavaju da su u pitanju bili tehnički razlozi. Bilo kako bilo, aktivistici Živog zida je fotoaparat oduzeo osobno intendant Frljić, a na izlazu iz kazališta ju je dočekala policija.(rd)

4 COMMENTS

  1. jel to ona luda torcidašica s trsata što je ukrala fluminensiju moravčeku pa ju očistila od svih normalnih članova i napunila turborvatinama? usrećit ce se u živom zidu s njom.

  2. Pa tko ih jebe ako su se osjećali uvrijeđeno?! Oni su sami krivi za svoje osjećaje. Sami su krivi ako su poistovjetili svoj integritet i jastvo sa jednom zločinačkom organizacijom kao što je religija.

  3. Njihova tzv. uvreda osjećaja je samo-nanesena. Nitko ih nije tjerao da gledaju predstavu. A mi NORMALNI ljudi imamo pravo ne vjerovati u duhove i ostale crkvene baljezgarije. Vjerovanje u natprirodne pojave i duhove je uvreda ljudskog zdravog razuma, napretka civilizacije i ljudskog dostojanstva! (ako ćemo već o uvredama).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here