Home Vijesti Ostrogović: HDZ je protiv prodaje zemljišta za novu Žabicu!

Ostrogović: HDZ je protiv prodaje zemljišta za novu Žabicu!

437
0

Predstavnici riječkog HDZ-a sazvali su danas tiskovnu konferenciju na temu autobusnog kolodvora zapadna Žabica na kojoj je govorio predsjednik riječkog HDZ-a Josip Ostrogović.

– Na početku izlaganja htio bi se osvrnuti na događanja od jučer, sa naglaskom na tematsku sjednicu Odbora za urbanizam i prostorno uređenje grada Rijeke. Na tematskoj sjednici Odbora za urbanizam prezentiran nam je alternativni način financiranja i izgradnje autobusnog kolodvora pomoću državnih potpora iz EU fonda za regionalni razvoj, tj. kohezijskog fonda. Raspisivanje javnog poziva je početkom 2023. godine, Grad Rijeka zadovoljava uvijete za 20 milijuna eura bespovratnih sredstava za izgradnju autobusnog kolodvora, djelomično financiranje garaže sa parkirnim mjestima te financiranje prometne infrastrukture. Cijeli iznos mogućih bespovratnih sredstava penje se preko 25 milijuna eura, odnosno nešto manje od 200 milijuna kuna.
Žalosti nas činjenica što gradonačelnik Filipović ne prepoznaje potencijal iskorištavanja Europskih sredstava u projektu Zapadna Žabica, što ne prepoznaje vrijednost i potencijal nekretnine koju olako i na brzinu želi prepustiti privatnom investitoru. Nažalost takav način upravljanja gradskom imovinom je neodgovoran prema građanima Rijeke kao vlasnicima navedenih nekretnina, istaknuo je Ostrogović i nastavio.

– Neugodno me iznenadila jučerašnja izjava Gradonačelnika da ne vjeruje HDZ-u ni kad darove nosi. Zanimljiva je ova izjava kada objektivno sagledamo stvari i nabrojimo investicije u našem gradu koje se financiraju putem hrvatske Vlade na čijem je čelu Andrej Plenković, nova sveučilišna bolnica, Zagrebačka obala, najskuplja cesta koja se trenutno gradi, cesta D 403, nastavak rada i funkcioniranja brodogradilišta 3. Maj, novi gradski autobusi i tako dalje. Što izravno, a što neizravno Vlada je u naš kraj u proteklih nekoliko godina uložila preko 11 milijardi kuna i naš grad je veliko gradilište. Uspjeh Gradonačelnika u tome je ravan nuli i to naši sugrađani moraju znati. Jer kada gledamo medijske izvještaje sa obilaskom Vlade investicijama koje su u tijeku, na svakoj slici su i Filipović i Komadina, kao Lolek i Bolek. Sve sam s time rekao, kaže predsjednik riječkog HDZ-a.

– Smatramo da je jedino rješenje, u svrhu izgradnje i financiranja novog autobusnog kolodvora, izrada studije izvodljivosti sa analizom opcija, troškova i koristi. Takva studija će zasigurno pokazati, kako je iskorištavanje 100 % bespovratnih sredstava za suštinske potrebe autobusnog kolodvora i pristupnih cesta najbolji način financiranja i izgradnje autobusnog kolodvora.
Prodaja zemljišta o čemu se glasa sutra na GV, a što predlaže gradonačelnik Filipović, prepušta cijeli prostor privatnom investitoru i Grad Rijeka tamo više nema ništa.
Ako govorimo o vremenskim gabaritima od 20, 30, 50 ili 100 godina, a o tim gabaritima trebamo govoriti, nije moguće stvoriti tako trajan obvezni odnos, kojim bi se investitora „natjeralo” da obavlja djelatnost autobusnog kolodvora toliko dugo, na traženoj razini kvalitete.
Dakle, sasvim je moguće da investitor, uslijed manje dobiti od planirane ili bilo kojeg drugog razloga u određenom trenutku „izgubi interes” za pružanje kolodvorskih usluga i da počne „štedjeti” na njima, odnosno snižavati razinu kvalitete. Navedeno može dovesti do snižavanja kategorije kolodvora, a u krajnjem slučaju i do gubitka prava na pružanje kolodvorskih usluga, upozorio je Ostrogović.
– Može se dogoditi jednostavno i to da investitor u nekom trenutku procijeni da mu se više isplati imati još jedan kat trgovačkog centra i da kolodvor jednostavno preuredi u trgovački centar.
Grad bi i u takvom slučaju bio bespomoćan. Otvaraju se još mnoga pitanja: što ako sadašnji investitor proda firmu, a što bi tek bilo da ode u stečaj ili likvidaciju? Mogućnosti je mnogo, a u svakoj od njih je Grad Rijeka u podređenom položaju odnosno nije subjekt koji odlučuje o bilo čemu.
Također građani moraju znati da se Gradonačelnik Filipović ugovorom obvezao, nakon što bi investitor izgradio privatnu garažu, zatvoriti parkiralište na Rivi i preusmjeriti posao parkinga prema njemu. To bi značilo da će privatni investitor imati gotovo monopol na formiranje cijene parkinga u centru grada Rijeke, što je krajnje nedopustivo. Naši sugrađani mogu realno očekivati cijenu sata parkiranja minimum 15 kn, ako znamo da je cijena sata na parkingu tzv. Beretić, a sada parking Korzo 12 kn, a vlasnik tog parkinga je potencijalni investitor kompleksa Zapadna Žabica. Klub HDZ-a na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća biti će protiv prodaje gradskog zemljišta, zaključak je današnje tiskovne konferencije.

Previous articlePrva ispovijest britanskog preljubnika: ‘Bankrotirao sam, a ljubavnica ukrajinska izbjeglica mi je skoro oslijepila‘
Next articleSEXPERTIZA by Marija Štrajh: NEKROLOG HRVATSKOM CASANOVI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here