Home Kolumne SEXPERTIZA by Marija Štrajh: NEKROLOG HRVATSKOM CASANOVI

SEXPERTIZA by Marija Štrajh: NEKROLOG HRVATSKOM CASANOVI

358
0

Prelistavala sam te albume iz kojeg su smijuljile razne gole žene s ogromnim retro mega mufovima te se Željko Martić, samoprozvani, a poslije i medijski(mojom TV krivnjom) proglašeni Hrvatski Casanova hvalio te mi objašnjavao koja je koja, otkud, a posebice mi je pokazao i neke žene naših javnih frajera, da ne kažem, eto baš pisaca kojima seks nije bio strana tema u literaturi. Imena su nebitna, ali Casanova je preminuo i sve to negdje ostavio za sobom.

Bio je svjetski lik, obrazovan, uljudan i nadasve volio je žene i putovanja. U njegovom stanu u Ilici je prolazio defile klinki koje su u Zagrebu tražile trbuhom za kruhom. Redom jedva punoljetne spremne ama baš na sve pa i na staračku redaljku. Upali smo s kamerom te pokušali snimiti bar nešto o čemu se slavni zagrebački Željko hvalio, ali nismo bili te sreće pa je na kraju završio na mojem TV Muppet balkonu s drugom zagrebačkom vremešnom legendom ali više po tenisu nego po jebanju.

Slavnog Željka su mediji trančirali i masakrirali kako su znali uglavnom radeći sprdnju od lika koji je bio jedan od glavnih aktera zagrebačkog tzv. „elitnog“ centra gdje su se okupljali likovi hvaleći se lovačkim pričama od ulova u jebanju pa do milijuna, koje nikad nitko nije vidio jer ako sam nešto htjela saznati, kavu sam platila ja. Pa valjda zato isto, sedma sila nije našla za shodno da mu prigodi ijednu posmrtnu riječ.

E sad, naš pokojni Željko ima tužnu i veselu priču.

Vesela priča je utoliko što je kao razmetni zagrebački sin iz ugledne obitelji s Mlinova posmrtno naprosto profućkao nasljedstvo na tulume i mufove te putovanja, jedino mu je ostao stan i potom neka pravnička penzija iako je nejasno koliko je uopće radio u branši te stekao mirovinu. Na slične načine je raznim dotepenkama sređivao stanove u koje su ilegalno upale pomoću raznih svojih odvjetničkih prijatelja koji su, kako sam shvatila također sudjelovali na njegovim orgijama gdje su curke pristajale ama baš na sve, ali baš na sve kako bi dobile tu neku uslugu ili kintu.

Željko je živio hedonizam uistinu i time se hvastao u čak mojih 36 epizoda! Bilo je poziva, vrijeđanja, a rijetko pohvale, a isto je bio i poznat po svojim pozivima i političkim komentarima na drugim telkama i ozbiljnim emisijama.

Razne naše sada renomirane, javne, pa onda one koje su i nestale prošle su kroz „Dedin defile“ u njegovom stanu. Pustimo imena sad. Kao i situacije gdje su ga nekakve njegove htjele opljačkati, a nije imao ništa. Samo se hvalio i previše.

Tužna Martićeva priča je ta da je bio oženjen godinu dana i imao kćer koja ga se odrekla te nije oko dvadesetak godina komunicirao s njom, a u međuvremenu je rodila te je postao djed, Uvijek me molio da saznam o tome kako je ona u mojem Primorju. Isto tako često je plakao pa je sam i nazivao u želji pričati viceve jer umire od čemera…
Zadnjih godina Željku se majka pojavljivala u stanu, družio se s duhovima i bilježio paranormalne situacije, spoznao je boga kojeg je i Sudac podržao.

Hiperventilacija stare dobi kada se zaista više ništa ne događa dala je danak.

Ali uletjela je kakva Zadranka koju je navodno financirao i koje se navodno brinula o njemu, nekakva holivudska razlika 30-40 godina…

A onda je došla Tetka Smrt. Pao je u kadi, polomio rebra, završio u bolnici, zarazio se covidom i – umro. U 88 godini.

Nitko živ nije zucnuo o njegovoj smrti jer mediji imaju nove mlade tek izučene novinare koji pojma nemaju o past tensu, a ostali izgleda nikako ga nisu spomenuli jer svi imaju dug prema njemu. Mnogima je pomogao, nikome nije odmogao, mnoge su ga iskoristile.

Imao je slabost koja se zove ovisnost o seksu, pički i ženama. I ostao je sam bez i jedne u blizini, umro na pravi moderan hrvatski način – od covida.

Do kraja je želio biti dio hrvatske stvarnosti kakva god ona bila iako sam, udaljen, samotan, star i napušten.
Ali legenda živi.

Previous articleOstrogović: HDZ je protiv prodaje zemljišta za novu Žabicu!
Next articleNe sprječavaju je kazne: Severina pokazala kako uživa sa sinom na ljetovanju

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here