Home Mozaik Otac Britanke optužen za ubojstvo iz nehaja jer joj je dopustio da...

Otac Britanke optužen za ubojstvo iz nehaja jer joj je dopustio da postane pretila

142
0

Muškarac iz Britanije proglašen je krivim za ubojstvo svoje kćeri s invaliditetom zbog toga što joj je dopustio da postane fatalno pretila tijekom prvog lockdowna zbog covida. Alun Titford (45) mogao bi biti osuđen na zatvorsku kaznu, nakon što ga je porota proglasila krivim za ubojstvo iz nehaja 16-godišnje kćeri Kaylee.

Njezina majka Sarah Lloyd-Jones priznala je krivnju po istoj optužbi u prosincu. Ona i Titford imali su šestero djece i živjeli su zajedno u Newtownu u središnjem Walesu. Nakon što je majka priznala ubojstvo, a oca je osudila porota, konačna će sučeva presuda biti donesena 1. ožujka.

Ovo se smatra prvim slučajem u Ujedinjenom Kraljevstvu da su roditelji optuženi da su ubili svoje dijete jer nisu kontrolirali njegovu prehranu. Nekoliko sličnih slučajeva zabilježeno je u SAD-u.

U vrijeme smrti 9. ili 10. listopada 2020., Kaylea je “živjela u uvjetima koji nisu primjereni ni za jednu životinju, a kamoli za ranjivu 16-godišnju djevojku koja je u potpunosti ovisila o drugima”, rekli su tužitelji na sudu.

Kaylea je rođena s hidrocefalusom, poznatim i kao voda na mozgu, i spinom bifidom, što je značilo da nije mogla koristiti noge. Pohađala je redovnu školu iako je bila u kolicima. Bila je dobra u košarci, a trebala je početi igrati za ekipu paraolimpijaca.

Njezino se zdravlje pogoršalo tijekom sedam mjeseci nakon prvog lockdowna zbog COVID-a jer je bila daleko od nadzora vanjskog svijeta i nije se vratila u školu.

Nakon uhićenja, Titford je rekao policiji kako misli da Kaylea nije ustala iz kreveta otkad je karantena počela. No u iskazu je promijenio priču te je tvrdio da je Kaylea ostala pokretna sve do malo prije smrti, sposobna ustati iz kreveta i kretati se prizemljem njihove kuće u invalidskim kolicima.

Tužitelji su na sudu rekli da su djelatnici hitne pomoći, koji su pozvani nakon njezine smrti, povraćali zbog mirisa u njezinoj spavaćoj sobi. Pronašli su crve ispod njezinog upaljenog tijela koje je bilo u “stvarno užasnim okolnostima”, a ona je bila teška 146 kilograma. Papir za muhe visio je sa stropa, a dizalica prekrivena paučinom koja je Kaylei pomagala da ustane iz kreveta bila je prekrivena izmetom muha, rečeno je sudu.

Kada je umrla, imala je nokte na nogama koji nisu bili odrezani šest mjeseci, a pazusi su joj bili crni. Bila je 20 kilograma preteška za svoja invalidska kolica. Kao uzrok smrti navedene su “upala i infekcija u opsežnim područjima ulceracija koje proizlaze iz pretilosti i njezinih komplikacija, te nepokretnosti kod djevojčice sa spinom bifidom i hidrocefalusom”.

Titford je na sudu priznao da je iznevjerio Kayleu i da snosi zajedničku odgovornost za njezinu skrb, ali je rekao da nije kriv za njezino ubojstvo. Rekao je da se odvojio od Kaylee nakon što je ušla u pubertet, prepustivši svu brigu o njoj njezinoj majci, koja je od 2018. bila njegovateljica. Rekao je policiji da se povukao jer je “bila žensko i nije mu bilo ugodno”.

Previous articleSrna o najtežem trenutku karijere: Najveći poraz u životu. Ubilo me više od smrti oca
Next articleU 2022. godini građani prijavili 145 slučajeva vandalizma na području Rijeke

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here