Home Kolumne Otkazan drugi Let’s rock Volosko: Stara dama u snu Jole-Stavros

Otkazan drugi Let’s rock Volosko: Stara dama u snu Jole-Stavros

1770
3

Volosko je ribarsko naselje pokraj Opatije poznato po skupim restoranima i dvije-tri ribarske fešte godišnje. Volosko spada pod gradsku upravu Opatije. Opatija je ‘stara dama’, ‘turistička prijestolnica’, ‘Grad Opera’. 8. kolovoza prošle godine skupina mladih iz Voloskog i okolice organizirala je koncert u čast preminulom prijatelju. Svirali su bendovi iz Opatije i Rijeke i njihove bliže okolice. Incidenta nije bilo. Niti jedna boca nije razbijena, nitko se nije žalio i uspomena na prvo “Let’s rock Volosko“ bila je isključivo pozitivna. Nakon ovog uspjeha ista skupina mladih osnovala je udrugu „Boem“ kako bi cijelu priču lakše odradila. Riješili su se početničkih pogrešaka, organizirali cijeli koncert o vlastitom trošku, pozvali bendove iz mnogo šire okolice, nabavili redare i isključili gotovo svaku mogućnost da se išta negativnon dogodi. No, Gradska uprava Opatije to nije vidjela kao sređenu stvar. Nisu dali dozvolu za održavanje, pa se do petka nije znalo hoće li se u nedjelju održati koncert.

Svaka odbijenica ima i svoje razloge, ali kad se kao glavni razlog navede „nepostojanje u planu manifestacija u kolovozu“ svatko normalan počne tražiti pravi razlog. Kao što je NOFX, kalifornijski punk rock bend bio u planu manifestacija, najavljen mjesecima unaprijed, pa zatim premješten zbog očekivanja da organizator preveze dvije tisuće gostiju na afterparty. Nije teško primijetiti da sve što u nazivu ili definiciji ima „rock“ više nema svoje mjesto u Opatiji. U biseru našega mora opstaju samo Jole, Jasmin Stavros, Jelena Rozga i ekipa. Mladi, njihovo stvaralaštvo, pokušaji i promašaji, mjesta za izlaske, sve se svodi na polugole djevojčice na cajkama ili od domaćeg vina pijane na Draženu Zečiću. Prošle godine skoro cijeli line-up „Let’s rock Voloska“ činili su opatijski demo bendovi, a to dokazuje da ih ima. Infekcija, No Army, Muhe Bez Glave, Crematorium, Tandemi Prošlog Sjećanja, Shamrock, Carmina Puttana, Pasi i mnogi drugi bendovi koji dio članova vuku iz domena grada Opatije. Imaju svirke od Istre do Slavonije i Dalmacije, a ne mogu svirati doma?!

Stanje mladih u Opatiji počinje biti poražavajuće. Nema mjesta za izlaske alternativaca, nema mjesta za sviranje. Javna je tajna broj narkomana nastalih iz dosade. Kad se netko potrudi, probudi, prene iz Jole-Stavros-sna, to se brzo utiša jer za takve stvari se ne oslobađa niti jedna nedjelja. (Aleksandra Ignatoski)

Previous articleVIDEO: Rijeka – Hrvatski Dragovoljac 3:0
Next articleZlato i bronca 13. Svjetskog plivačkog prvenstva za veterane izvrsnom Zoranu Tanšeku

3 COMMENTS

  1. Glavno da je Opatija u međuvremenu imala mjesta, novaca i volje preusmjeriti promet i organizirati besplatan koncert i vožnju Autotrolejevim autobusima zbog Miroslava Škore.

  2. I procjenila je da nema dovoljno marica za besplatan prijevoz Let’s rock publike, aš su to oni ča piju pušiju i pljuju po cesti.

  3. SVEJEDNO,BUDITE UPORNI,A SLJEDEĆE GODINE POKUŠAJTE SE RANIJE ORGANIZIRATI I DOKAZATI MF.DA SE I U VOLOSKOM MOŽE TAKO NEŠTO NAPRAVITI…..”SAMO UPORNI POBJEĐUJU”-DELBOY(ČINI MI SE)-SRETNO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here