Home Vijesti Otkrivene tri mjere koje popuštaju 1. ožujka

Otkrivene tri mjere koje popuštaju 1. ožujka

6
0

Popuštanje mjera 1. ožujka može spriječiti samo drastično pogoršanje situacije, tj. značajan skok broja novozaraženih koronavirusom, posebno u odnosu na broj testiranih. U tijeku su razgovori u Stožeru o detaljima mjera, a sve bi trebalo biti definirano u srijedu, doznaje Index. Popuštanje bi trebalo biti objavljeno na sjednici vlade u četvrtak.

Sljedećeg ponedjeljka zasigurno će se otvoriti terase kafića i restorana. Zatvoreni dijelovi terasa i restorana sigurno će ostati zatvoreni. Gosti vjerojatno neće smjeti ulaziti u unutrašnjost kafića i restorana, osim možda zbog korištenja toaleta. Na otvaranje terasa odlučili su se jer je riječ o otvorenom prostoru, što smatraju značajno manje rizičnim od zatvorenih prostora.

Sigurno je i da će od 1. ožujka biti popuštanja u segmentu sporta. Najizvjesnije je da će se otvoriti sport u zatvorenom za djecu, ali otvaranja bi trebalo biti i za ostali sport na otvorenom. Ipak, prema Indexovim informacijama, sport u zatvorenom se neće potpuno otvoriti.

Upitno je u kojoj će se mjeri otvoriti sportski klubovi. Riječ je o aktivnostima u zatvorenom prostoru, koji Stožer i dalje smatra velikim rizikom, i sve više prevladava mišljenje kako bi tu popuštanje trebalo biti oprezno.

Izvjesno je i otvaranje sajmova na otvorenom, ali moguće bez ugostiteljskih sadržaja. Uvjeti otvaranja sajmova također će se definirati u utorak i srijedu. Stožer očekuje pojašnjenja od organizatora sajmova i ministarstva, nakon čega će se dogovoriti pod kojim bi se uvjetima otvorili sajmovi.

Dopušteni broj ljudi na raznim okupljanjima ne bi se trebao značajnije mijenjati, moguće su tek manje korekcije. Moguće je da ograničenje okupljanja osoba iz više od dvaju kućanstava od zabrane postane preporuka

Previous articleGari Cappelli kandidat HDZ-a za župana
Next articleBradarić: Majmunska posla u Hrvata!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here