Home Vijesti Otkriveno s čime su muljali i za što su osumnjičeni bivši dekan...

Otkriveno s čime su muljali i za što su osumnjičeni bivši dekan ekonomskog fakulteta i suradnici

229
0
62738283 katarina jusic mezga
62738283 katarina jusic mezga

U šokantnom otkriću, bivši dekan Alen Host i devetero njegovih suradnika su pod istragom zbog navodne pronevjere iznosa većeg od 380.000 eura tijekom četiri godine na Ekonomskom fakultetu u Rijeci.

Informacija s Fakulteta, autonomne sastavnice Sveučilišta u Rijeci, bila je oskudna u četvrtak. Ni trenutni dekan ni rektorica Sveučilišta nisu davali izjave. Neslužbeno je doznato da se problem vrti oko projekata na kojima je sumnjiva ekipa radila, a ti projekti uključuju i putovanja te putne naloge, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić Mezga iz Rijeke.

Cijeli skandal odvijao se od 2018. do 2022. godine, dok policijska istraga već neko vrijeme traje.

“Ono što je poznato jest da im se stavlja na teret počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta. Osim bivšeg dekana, kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno je i nastavno i tehničko osoblje Fakulteta”, objasnila je reporterka.

Jusić Mezga saznala je da osumnjičenici nisu pritvoreni, već su na slobodi.

“Neki od njih su već ranije ispitani, a ispitivanja će se provoditi i u daljnjem tijeku postupka. Otkrivanje cijele ove mreže, kako neslužbeno saznajemo, krenulo je iz samog Ekonomskog fakulteta. Kada je nova uprava preuzela vodstvo, provedena je interna revizija koja je pokazala određene nepravilnosti. Sada je na potezu Županijsko državno odvjetništvo“, zaključila je Jusić Mezga.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here