Home Vijesti Otkriveno zašto je Matej trčao i zaustavio taksista? Progovorili prijatelji – sve...

Otkriveno zašto je Matej trčao i zaustavio taksista? Progovorili prijatelji – sve je krenulo od računa!

6162
0

Splićanin Matej Periš (27), koji je nestao 31. prosinca 2021. u Beogradu nakon izlaska iz Gothic kluba, najvjerojatnije je pokušao zaustaviti taksi kako bi ga navodno prebacio u iznajmljeni stan na Dorćolu gdje je krenuo da uzmem nešto.

Nagađa se radi li se o novcu ili nečem drugom. Ovaj zaključak može se izvesti na temelju onoga što su njegovi prijatelji rekli istražnim organima, ali i prijateljima u Hrvatskoj. Iako je unajmljeni stan bio nedaleko, tek nekoliko kilometara dalje, mladić iz Splita ne poznaje Beograd, pa mu je navodno bilo teško snaći se pa mu je uz pomoć bilo najlakše doći do stana na Dorćolu. taksista.

– Matej se planirao vratiti u klub “Gotik”, jer mu je tamo ostala jakna – navodi sugovornik Novosti, koji je u kontaktu s mladićima koji su s Perišom došli u srpsku prijestolnicu, u novogodišnjoj noći.

– Njegov odlazak iz kluba uslijedio je nakon naručivanja i plaćanja računa za dvije boce viskija, oko čega je izbio mali nesporazum. Navodno su Parish i njegova tvrtka naručili jednu, a dostavljene su im dvije boce koje su morali platiti.

Dio je to mogućeg scenarija zašto je Periš u noći 31. prosinca, nešto prije 1.43, napustio klub i krenuo prema Karađorđevoj ulici, gdje je pokušao zaustaviti taksi. Taksist je kasnije izjavio da ga nije mogao primiti jer je išao na planiranu vožnju. Matej je onda malo trčao, pa malo hodao, prošao Travničku, a onda ušao u Ulicu braće Krsmanović. Kamera koja ga tada “hvata” je ona u restoranu “Savanova”, na šetalištu prema Beogradu na vodi u 1.52.

– Vidi se da je osoba, za koju sumnjamo da je Matej, sišla niz stepenice do rijeke. Sve se to poklapa s analizom baznih stanica mobitela koje su uhvatile signal Periševa telefona. Ono što je simptomatično je da signal njegovog telefona uhvate bazne stanice na tom mjestu, a pritom se vidi da nekoga ili nešto nosi Sava – navodi izvor blizak istrazi.

Nije jasno pliva li netko ili ga voda nosi. Taj se “objekt” može vidjeti i na snimci kako prolazi ispod Brankovog mosta u smjeru ušća u Dunav.
U jednom trenutku, međutim, nijedna bazna stanica više ne hvata telefonski signal. Od tog trenutka mladom Splićaninu gubi se svaki trag.

Matejevi prijatelji će ponovno na poligraf, ispričali su ove dvije verzije o nestanku Splićana

Nakon dolaska u Hrvatsku iz Srbije, gdje su ih o svim detaljima izvijestili ministar Aleksandar Vulin i inspektori koji rade na slučaju nestalog Splićanina, čelnici hrvatske policije odlučili su obaviti informativne razgovore sa šest prijatelja nestalog dječaka.

Antonio Gerovac, načelnik Uprave kriminalističke policije RH, rekao je da će osim razgovora sa Splićanima obaviti i određene radnje vezane uz Matejin telefon.

– Ako bude potrebno, imat ćemo s njima jedan, dva, sedam razgovora – rekao je Gerovac lokalnim medijima, koji nije želio objašnjavati što će policija učiniti.

Kako navodi Jutarnji list, mladići nisu ni na koji način povezani s nestankom Mateja Periša.

– Sigurno je da naša policija po dolasku iz Beograda ima smjernice koje će se pridržavati prilikom ispitivanja – prenose mediji:

– Ne smiju svi zaboraviti da su Matejevi prijatelji imali dvije verzije onoga što se zapravo dogodilo u klubu “Gothic”. Prva verzija je da je Matej otišao na WC i da fizički nisu primijetili da je izašao iz lokala, dok je druga verzija bila da nisu znali razlog njegovog odlaska iz kluba.

Previous articleČilić spasio šest meč-lopti ali nije iskoristio svoju!
Next articleU Puli ubijeni muškarac i žena: Sin ubio roditelje?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here