Home Mozaik Otvorenje ‘Riječkih ljetnih noći’ u srcu riječke luke

Otvorenje ‘Riječkih ljetnih noći’ u srcu riječke luke

576
0

Svečano otvarenje „Riječkih ljetnih noći“ dogodit će se u utorak, 29. lipnja 2010. godine s početkom u 21,30 sati jedinstvenim događanjem! Naime, na pontonu smještenom u srcu riječke luke smjestit će se solisti, zbor i orkestar Opere riječkog HNK Ivana pl. Zajca koji će pod dirigentskom palicom Nada Matošević izvesti glasovitu „Odu radosti“, završni dio veličanstvene Beethovenove Devete simfonije. Solisti su sve redom sjajni operni pjevači Olga Kaminska, Sergej Kiselev, Kristina Kolar i Luciano Batinić.

S pontona smještenog u samo središte luke čut će se i „Ave Maria“ Giulija Caccinija u interpretaciji vrhunske hrvatske sopranistice, zvijezde riječke „Lucije di Lammermoor“ Ivane Lazar. Pozdravni govor intendantice Nade Matošević Orešković kao i govor riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela koji će označiti početak Riječkih ljetnih noći bit će održan upravo s pontona. U luku će uploviti brodovi i brodice, veslači Pomorskog fakulteta, skupina za očuvanje baštine drvenih barki u svojim brodicama te nekoliko barki povijesne rekonstrukcije uveličat će ovaj događaj.

Pirotehnički efekti i drugi atraktivni vizualni efekti bit će znak kraja svečanoga otvorenja ali i početka razdoblja u kojem će, kroz gotovo mjesec dana, Rijeka postati pozornicom na otvorenom.

Jedinstvenu senzaciju, u po mnogočemu jedinstvenom gradu, njegovi gosti i građani Rijeke moći će pratiti s Gata Karoline Riječke, Rive Boduli i novog pomorsko-putničkog terminala.
Prvi put u kratkoj povijesti festivala „Riječke ljetne noći“ koji je svojim atraktivnim i umjetnički uzbudljivim programom već zauzeo istaknuto mjesto na festivalskoj mapi u Hrvatskoj i šire, svečanost otvaranje bit će u cjelosti ostvarena produkciji riječkog HNK Ivana pl. Zajca.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here