Home Mozaik Ovaj proizvod nema što ne čisti u kući, a posebno učinkovito uklanja...

Ovaj proizvod nema što ne čisti u kući, a posebno učinkovito uklanja kamenac i hrđu

117
0
pexels karolina grabowska 4239146
pexels karolina grabowska 4239146

Već ste doslovno ludi od stalnih pokušaja da očistite površine pune kamenca, hrđe i drugih prljavština u svom domu? Isprobali ste razna sredstva i metode, ali sve to je i dalje tu. I vidi se. Posebice na kadi i na slavinama. Ne brinite, otkrivamo vam koje sredstvo će riješiti problem, sto postotno prirodno, bez jakih kupovnih kemikalija. Riječ je o limunskoj kiselini.

Što je Limunska Kiselina?

Limunska kiselina je jedna od najčešće korištenih voćnih kiselina na biljnoj bazi. To je kruta tvar u prahu koja je topiva u vodi, bezbojna i biorazgradiva. Prije više od 200 godina, limunsku kiselinu izolirao je iz limuna njezin otkrivač Carl Wilhelm Scheele, dajući joj dobro poznato ime. Najviše je ima u jabukama, kruškama i bobičastom voću, ali i u nekim četinjačama i posebnim vrstama gljiva. Čak i naše tijelo proizvodi limunsku kiselinu kao međuprodukt metabolizma ugljika i masnih kiselina. Česta područja primjene uključuju hranu u obliku aroma ili konzervansa. No, limunska kiselina također otkriva svoju moć u ulozi sredstva za čišćenje – predstavlja univerzalno sredstvo, impresivno i nadasve učinkovito rješenje za probleme u kućanstvu, piše ecosplendo.hr.

Kako Koristiti Limunsku Kiselinu u Čišćenju?

1. Čišćenje Sudopera

Sudoper pospite sodom bikarbonom, prelijte ga sadržajem jedne vrećice limunske kiseline i preko toga iscijedite pola limuna. Pričekajte nekoliko minuta i nježno istrljajte spužvicom. Isperite vodom.

2. Čišćenje Perilice za Posuđe

Za čišćenje perilice za pranje posuđa, ulijte vrećicu limunske kiseline u odjeljak za tablete i pokrenite stroj na standardnom programu pranja posuđa. Iznenadit ćete se koliko će posuđe biti blistavo, a perilica čista.

3. Čišćenje WC Školjke

U WC školjku rasporedite oko tri žlice limunske kiseline, ostavite da djeluje, kratko utrljajte četkom i zatim isperite. Mrlje se jednostavno uklanjaju, a dobivate i citrusnu svježinu.

4. Uklanjanje Kamenca iz Kuhala za Vodu

Često se događa da se kamenac uhvati za dno kuhača za vodu, koje se ne može očistiti običnim deterdžentom. Stoga, u kuhalo za vodu ulijte 1 litru hladne vode i zagrijavajte je dok ne zakipi, a zatim u prokuhanu vodu dodajte 2 vrećice limunske kiseline. Promiješajte i ostavite vodu da se skroz puno ohladi, oko sat vremena. Nakon toga prolijte vodu i isperite kuhalo za vodu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here