Home Sport Ovih 6 reprezentacija bi trebalo ići izravno na Svjetsko prvenstvo 2030!

Ovih 6 reprezentacija bi trebalo ići izravno na Svjetsko prvenstvo 2030!

202
0

Argentina, Urugvaj i Paragvaj, koji će biti domaćini tri od ukupno 104 utakmice Svjetskog prvenstva 2030., također će imati izravan plasman kao i glavni domaćini Maroko, Španjolska i Portugal. Ako interkontinentalna formula predstavljena u srijedu potvrdi sve tehničke kriterije do konačnog usvajanja krajem 2024., turnir će stoga započeti sa šest automatski kvalificiranih reprezentacija od 48 koliko ih sudjeluje na SP-u.

FIFA je jučer navela da su samo tri službena kandidata za domaćina natjecanja – Maroko, Španjolska i Portugal – izravno kvalificirani, ali je za France Presse u četvrtak naznačila da bi i tri južnoameričke reprezentacije također mogle iskoristiti tu povlasticu.

Povećanjem broja sudionika s 32 na 48 reprezentacija, počevši od Svjetskog prvenstva 2026. koje zajednički organiziraju SAD, Kanada i Meksiko, “tri od šest mjesta” dodijeljenih južnoameričkoj zoni su već zauzeta. Bit će dodana još jedna ulaznica čiji će dobitnik biti određen kroz interkontinentalni play-off, objasnio je glasnogovornik FIFA-e.

Jučer je Robert Harrison, predsjednik Paragvajskog nogometnog saveza, rekao je da će se Argentina, Urugvaj i Paragvaj automatski kvalificirati na SP 2030., ali nije pojasnio što bi to značilo za južnoameričko kvalifikacijsko natjecanje.

Trostruki svjetski prvak Argentina je igrala na svakom finalnom turniru od 1974., dok je Urugvaj na svakom od 2010. Paragvaj je, s druge strane, propustio posljednja tri Svjetska prvenstva, a zadnji put je sudjelovao na SP-u 2010. kada je stigao do četvrtfinala.

Argentina, Urugvaj i Paragvaj – prvotno kandidati uz Čile za domaćinstvo turnira – na kraju su odustali u zamjenu za organizaciju prve tri utakmice i svečanosti povodom stote obljetnice Svjetskog prvenstva, čije je prvo izdanje odigrano u Montevideu 1930. godine.

Previous articleVideo muškarca koji pegla odjeću na neobičan način oduševio je ljude na Fejsu
Next articleVIDEO: U Slavoniji pao bizaran gol iz kornera. Golman u nevjerici pao na pod

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here