Home Najnovije Ovo je monstrum koji je ubio Jasminu iz Aleksinca: Policija ga otkrila...

Ovo je monstrum koji je ubio Jasminu iz Aleksinca: Policija ga otkrila na krajnje nevjerojatan način

504
0

Nažalost, ubojstvo obitelji Đokić iz Aleksinca nije jedini stravičan zločin kojeg pamte ovaj grad i njegovi stanovnici. Godine 2004. u ovom je gradu ubijena Jasmina Đošić, koja je tada imala 25 godina. Slovenac Silvo Plut ubio ju je na okrutan i monstruozan način.

Bio je jedan od najkrvavijih kriminalaca na Balkanu.

Plut je rođen 1968. godine u okolici Novog Mesta, a već je kao dijete pokazivao sadističke sklonosti ubijajući i koljući životinje. Prvo ubojstvo počinio je 1990. godine kada je masakrirao svog školskog prijatelja Marjanca Matjašića. Djevojka se vozila u tvornicu cipela, gdje je radila, kada ju je zaustavio Plut. Primila ga je u auto, napao ju je i pokušao silovati, a kako se ona grčevito branila, izbo ju je nožem i raskomadao joj tijelo. Nakon zločina otišao je do jezera i nastavio joj rezati tijelo bacajući komade ribama, napisao je Kurir.

Po izlasku iz zatvora opljačkao je poštu, a kada je otkriven, s još jednim iz zatvora, Srđanom Živkovićem, pobjegao je u Aleksinac, gdje je 2004. godine na monstruozan način ubio Jasminu Đošić. Zaskočio je djevojku i ubo je nožem. Na tijelu su joj pronađeni ugrizi na prsima i trbuhu, te brojne posjekotine nožem. Na mjestu ubojstva ostao je njegov šešir, što će se uskoro pokazati ključnim za otkrivanje njegovog identiteta. Ubrzo nakon toga pucao je u Milovana Mladenovića iz Aleksinca i opljačkao Milenu Radulović.

Nebojša Petković, umirovljeni policijski inspektor koji je vodio slučaj 2004. godine, kaže da je bio šokiran što je Radulovićrva preživio susret s Plutom.

“Četiri sata je bila sama sa serijskim ubojicom i uspjela je ostati živa, što je nevjerojatno. Mislim da se spasila samo zahvaljujući svojoj iznimnoj inteligenciji i psihičkoj snazi. nije mu pokazivala strah, prkosila mu je, čak ga je tjerala da priča i zajedno puše. Ti opušci kasnije su nam dali DNK profil koji je uspoređen s biološkim tragovima na čepu pronađenim uz tijelo Jasmine Đošić. Ispostavilo se da se radi o istom čovjeku”, kaže Petković, a prenosi Informer.

Vrativši se u domovinu, Plut se odlučio osvetiti Mirku Ulčaru koji ga je tri godine ranije nagnao na pljačku pošte u Ljubljani. U zoru 24. veljače 2006. provalio je u kuću Ulčar. Vezao je Mirka i silovao njegovu suprugu Ljubicu, pa ju je iskasapio nožem i zaklao. Mirko se uspio osloboditi i pobjeći, a Plut je ubrzo uhićen. Za ubojstvo Ljubice osuđen je na 30 godina zatvora.

Iza rešetaka je dobio i presudu za ubojstvo Jasmine Đošića za koje ga je niški sud osudio na 40 godina. Dan nakon izricanja ove presude, 27. travnja 2007. godine, pronađen je mrtav u ćeliji. Plut se ubio prevelikom dozom sedativa. Ostavio je poruku da bude pokopan s Biblijom. Njegovi rođaci nisu htjeli njegovo tijelo pa je kremiran o državnom trošku.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here