Home Vijesti Pacijente će telefonom zvati na cijepljenje. Koga ne dobiju, ići će mu...

Pacijente će telefonom zvati na cijepljenje. Koga ne dobiju, ići će mu se doma!

206
0

Obiteljski liječnici dobili su novu uputu o organizaciji i rasporedu rada kada je u pitanju cijepljenje pacijenata protiv korone.

Ministarstvo zdravstva poslalo je dopis obiteljskim liječnicima s novim uputama, piše Dnevnik.hr.

Posebno ističe uputa da se pacijenta koji odbije cjepivo upisuje u karton.

Podsjetimo, Beroševo ministarstvo je jučer donijelo odluku kojom traži od obiteljskih liječnika da u roku od 15 dana kontaktiraju sve pacijente starije od 65 godina i pozovu ih na cijepljenje.

Ako to ne uspiju telefonski, imat će rok od 30 dana da s patronažnom sestrom obiđu pacijente u domovima i, ako pacijenti na to pristanu, cijepe ih.

Ministar zdravstva Vili Beroš jučer je na presici Stožera najavio novu odluku.

“Naš cilj je zaštititi naše starije, osobe preko 65 godina. Donijeli smo odluku o raspodjeli rada za obiteljske liječnike. 40 posto naših sugrađana koji su stariji od 80 nije cijepljeno.

Među onima koji su stariji od 65 godina, njih 31.3 posto nije cijepljeno. 267.176 naših sugrađana je to. To su najizloženije osobe. Stoga je od osnovnog značaja doći do tih bolesnika.

Obiteljski liječnici su obvezni u roku od 15 dana pozvati sve pacijente u dobi iznad 65 godina koji nisu cijepljeni, a to jedino mogu oni zbog GDPR-a, moraju ih nazvati i komunicirati situaciju oko cijepljenja. Ako ne uspiju, u daljnjem roku od 30 dana moraju obavijestiti naše starije sugrađane o cijepljenju”, rekao je Beroš.

Dodao je da će liječnici o svemu učinjenom morat će obavijestiti Ministarstvo.

“To činimo da spasimo sve koje spasiti možemo. Apeliram na sve starije sugrađane da otvore patronažnim sestrama i da se jave svojim liječnicima. Cijepljenje spašava živote. Imamo 156 epidemiologa koji godinu i pol rade da bi spriječili teške posljedice epidemije. Ne možemo sve dati njima. Naši sugrađani, pogotovo stariji, vjeruju svojim liječnicima. Vjerujem da će ipak prevladati razum i da će sačuvati svoje zdravlje, ovo je nužan i potreban korak”, rekao je Beroš.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here