Home Sport Pamić: Službeno sam trener Karlovca, ali Rijeka je – Rijeka!

Pamić: Službeno sam trener Karlovca, ali Rijeka je – Rijeka!

864
0

Trener Karlovca Igor Pamić (38) ozbiljan je kandidat za popunu prazne pozicije šefa stručnog stožera HNK Rijeka. Pamićev stručni meritum onaj je najaktualniji mogući, jer upravo ove sezone Paminho iz Žminja u gradu s četiri rijeke piše svoje dosad najljepše trenerske retke držeći Karlovac na vrhu drugoligaškog poretka. Pamić je na pozive počeo odgovarati jučer iza podneva. Javio se iz Karlovca i jasno naznačio da je kombinacija s njegovim dolaskom na Kantridu krajnje realna.
– Još sam uvijek trener Karlovca – govorio nam je Pamić jučer u 13 sati. – U ovome je trenutku to jedina istina i jedina činjenica. A da nešto ima u toj priči o mojem dolasku na Kantridu – ima! Dakle, trenutačno je situacija ovakva: službeno sam trener Karlovca, ali Rijeka je – Rijeka.

Promjena na prvoligaškoj klupi stvara već uobičajene kontroverze. Nama govorite “Ima nešto u toj priči oko Kantride”, a istodobno u javnost izlaze i vaše najave “Ostajem u Karlovcu do kraja mandata”?!
– Nije istina da sam rekao kako sigurno ostajem u Karlovcu. Ponavljam: službeno sam trener Karlovca, no kombinacija s Rijekom postoji. I to ozbiljna. Dakle, definitivne odluke u ovome trenutku nema. Ja čekam. Čekam najavljeni sastanak (s riječkim čelnicima, nap. a.).

U pozadini priče oko dojučerašnjeg šefa Mladena Ivančića i njegova odlaska s riječke klupe, u ponedjeljak je kuloarski istaknuto ime klupske legende Nenada Gračana. Doktor nogometa figurirao je kao kandidat br. 1, sramežljivije su spominjana imena Ilije Lončarevića i Krunoslava Jurčića, da bi se dan kasnije nakon trešnje brda rodila priča o – Pamiću. Žminjac potvrđuje kontakt s Kantridom, a Gračan veli: “Apsolutno me nitko iz Rijeke nije ni neslužbeno kontaktirao.”

Pamića bi u Rijeci dočekali sin Alen, te štićenik Sandi Križman, a u Karlovcu je (zasad) drugi sin Zvonko, također Rijekin igrač na posudbi. Pamić bi, čije momčadi najčešće igraju u 4-2-3-1 sustavu, bio još jedno trenersko ime u Portiću 3 bez ikakva iskustva u vođenju velike prvoligaške momčadi. Dosad je trenirao trećeligaški Žminj, drugoligaša Pomorca te prvoligašku Istru, a Karlovac je iz Treće uveo u Drugu ligu. Iz Žuknice je otišao u svađi, još uvijek se sudi s Pomorcem, gdje je nakon prvog dijela sezone odmnijenio Nenada Gračana koji je momčad držao u ozbiljnoj konkurenciji za ulazak u Prvu HNL, a s Pamićem su stvari krenule nizbrdo. Tijekom svojega kratkoga, tromjesečnog mandata u Pomorcu (od siječnja do travnja 2007.) kao šef struke nije blagoslovio posudbu Anasa Sharbinija s Kantride u Kostrenu?!
Ozbiljnu Pamićevu kandidaturu za mjesto šefa bijele struke jučer su sramežljivo potvrdili i Rijekini čelnici. (sportske novosti)

Previous articleRina se vraća u BB kuću!
Next articleKranjčar ili Skočić kandidati za bijelu klupu?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here