Home Mozaik Pao ispit iz engleskog, čekao godinu pa zaklao profesora

Pao ispit iz engleskog, čekao godinu pa zaklao profesora

379
0

Irski profesor nasmrt je izboden nožem u Parizu, navodno od strane bivšeg studenta koji je pao na ispitu.

Ubojstvo Johna Dowlinga (66) dogodilo se ispred privatne škole “Leonardo da Vinci” u zapadnoj poslovnoj četvrti “La Défense”. Ubojstvo profesora engleskog najvjerojatnije je čin osvete.

– Najmanje jedna posjekotina bila je preko grla i preminuo je na mjestu. Tridesetsedmogodišnjak je odmah uhićen i priveden – dodaje.

Zasad neimenovani osumnjičenik najvjerojatnije je Pakistanac, koji je u ljeto 2017. izbačen s fakulteta nakon što je pao akademsku godinu. Poznato je da je tijekom prošle godine ostao u kvartu i bio u kontaktu s onima koji su nastavili studij. Još nije poznato je li Dowling bio svjestan opasnosti.

Glasnogovornik fakulteta Sebastian Tren rekao je da istražuju je li ubojstvo bilo čin osvete.

– Osumnjičenik je imao normalno obrazovanje u prvom semestru, ali u drugom nije položio godinu i zbog toga je u kolovozu 2017. isključen – tvrdi.

Tren je dodao da fakultet nema saznanja o “konkretnim prijetnjama” od bivšeg studenta

– Ubojstvo profesora probudilo je mnoge emocije i ogorčenje – kaže Frederica Vidal, ministrica obrazovanja u Francuskoj.

– Okolnosti koje su dovele do smrti moramo utvrditi tijekom očevida koji će obaviti policija – ističe ona.

Dowling je bio pred mirovinom, rekao je Pascal Breuil, dekan fakulteta.

– To je tragedija koja je pogodila cijelu zajednicu. Dvadeset godina je bio profesor engleskog na fakultetu i svi su ga cijenili – tvrdi.

Previous articleTa zvijer me sažvakala i ispljunula: Ispovijest čovjeka koji je pukom srećom preživio napad morskog psa (VIDEO)
Next articleProcurio sastav Hrvatske?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here