Home Najnovije Patrik će u zatvor zbog ustaške zastave na utakmici Hrvatske i Latvije

Patrik će u zatvor zbog ustaške zastave na utakmici Hrvatske i Latvije

212
0

Protiv trojice mladića u dobi od 23 do 34 godine je pokrenut prekršajni postupak. Svi su sa sjevera Hrvatske i nisu pripadnici navijačkih skupina, a ni ranije registrirani na utakmicama. Sa zastavom su se naslikavali prije utakmice i sve objavili na društvenim mrežama. Jedan od njih je na glavi nosio i kapu HOS-a

Patrik Blažina proglašen je krivim za unošenje, odnosno nošenje ustaške zastave oko struka na nogometnoj utakmici Hrvatske i Latvije na Rujevici početkom rujna, javljaju 24 sata.

Na Općinskom sudu u Rijeci nepravomoćno je osuđen na 15 dana zatvora, a nije se pojavio na izricanju presude. Izrečene su mu također i zaštitne mjere u trajanju od dvije godine te mora pokriti troškove suđenja.

Podsjetimo, sve se dogodilo na utakmici europskih kvalifikacija, a kako su detalji incidenta počeli stizati u javnost, tako su iz Hrvatskog nogometnog saveza sumnjali da bi se moglo raditi o sabotaži.

“Tri čovjeka potpuno nepoznata u navijačkim i gledateljskim krugovima reprezentacije su napravila što su napravila. Oni nisu kupili ulaznicu, odnosno ušli su najvjerojatnije na tuđu ulaznicu”, prva je nelogičnost koju je iznio šef sigurnosti HNS-a Jurica Jurjević za RTL Danas.

Protiv trojice mladića u dobi od 23 do 34 godine je pokrenut prekršajni postupak. Svi su sa sjevera Hrvatske i nisu pripadnici navijačkih skupina, a ni ranije registrirani na utakmicama. Sa zastavom su se naslikavali prije utakmice i sve objavili na društvenim mrežama. Jedan od njih je na glavi nosio i kapu HOS-a.

Zastava na Rujevici mogla se vidjeti samo tijekom prvog poluvremena. Izgrednici su ju razvili nekoliko puta, i to vrlo kratko što je bilo dovoljno da ju netko fotografira.

“Fascinantno je da je netko to uspio primijetiti u moru ljudi gdje se sve bliještio od kockica, nekoliko puta po nekoliko sekundi, dakle ona se nije vidjela cijelo vrijeme”, dodaje Jurjević.

Osim Patrika, prvookrivljeni D. C. zbog incidenta je dobio kaznu od 1300 eura, a drugookrivljeni Dino Sušec (34) zaradio 20 dana zatvora. Obojici je određena zaštitna mjera zabrane dolaska na utakmice reprezentacije iduće dvije godine.

Sušec je nakon incidenta je progovorio za Danas.hr. Poručio je da on i prijatelji nisu znali da je zastava zabranjena. Kazao je da nije ustaša i da žali zbog onoga što se dogodilo.

“Došli smo na stadion i pitali zaštitara možemo li unijeti ovu zastavu”, misleći na to da zastava ima prvo bijelo polje. Tvrdi da su pitali trebaju li ju razviti, ali na ulazu ih to nisu tražili.

Ističe da cijeli taj slučaj nije bila sabotaža, već da su samo nakon posla odlučili otići na utakmicu. Karte za utakmicu nisu imali, ali s obzirom na to da je već počela, zaštitar ih je pustio na stadion.

“Zastava je moja, kupio sam je prije par godina na internetu”, priznao nam je pa dodao da su se i drugi fotografirali s njihovom zastavom, ali i da je bilo drugih spornih zastava na Rujevici.

Previous articleJe li Lokomotiva teško oštećena na Maksimiru?
Next articleLionel Messi osvojio svoju osmu Zlatnu loptu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here