Home Vijesti Pernar objašnjavao zašto kazneno prijavljuje sve koji su posvojili djecu iz DR...

Pernar objašnjavao zašto kazneno prijavljuje sve koji su posvojili djecu iz DR Konga.

142
0

Nakon što je sinoć najavio da će to učiniti, bivši zastupnik Ivan Pernar podnio je Državnom odvjetništvu četiri kaznene prijave. Prijavio je saborsku zastupnicu Možemo! Sandru Benčić, pravobraniteljicu za ravnopravnost spolova Višnju Ljubičić, sve hrvatske državljane koji su posvojili djecu iz Demokratske Republike Kongo te i suce koji su ovjeravali i potvrđivali posvajanja. Na konferenciju je došao s transparentima koje su njegovi suradnici držali dok je govorio.

“Uspaničili su se mnogi duhovi, a jedan od njih je bila i Višnja Ljubičić koja me kazneno prijavila. I kad me kazneno prijavila, odlučio sam istjerati istinu do kraja. I zato sam napravio ono što nijedan medij dosad nije napravio, otišao sam u veleposlanstvo DR Konga. I tamo sam postavio pitanje za ovih osam Hrvata jesu li njihovi dokumenti autentični”, započeo je Pernar.

Rekao je i da mu je službenik iz veleposlanstva rekao da oni ne ovjeravaju nikakve dokumente vezane uz posvajanje. “Ja kad sam to čuo od njega, shvatio sam da mi ovdje nemamo sumnju samo u autentičnost dokumenata osmorke koju sam prijavio DORH-u, već ovaj slučaj zapravo otvara pitanje i svih posvojenja iz DR Konga koja su u Hrvatskoj napravljena. Iz tog razloga sam podnio kaznenu prijavu koja je općenita, odnosno usmjerena protiv svih državljana Hrvatske koji su posvojili djecu iz DR Konga”, objasnio je dalje.

Ponovio je da su zato svi oni počinili kaznena djela krivotvorenja isprava. “Pozivam sve posvojitelje, kad dođe istraga do njih, da ne pristanu biti naivne žrtve poput onih u Zambiji, već da se nagode s USKOK-om i dobiju status svjedoka pokajnika i neka onda opišu detaljno kako je cijeli taj lanac išao, kome se davao novac, kako je cijela šema bila organizirana”, rekao je.

Objasnio je dalje i drugu kaznenu prijavu, protiv svih sudaca u Hrvatskoj koji su ovjeravali posvojenja iz DR Konga. “Smatram da su počinili kaznena djela jer je iz DR Konga već godinama zabranjeno posvajanje djece. Zato predlažem da Državno odvjetništvo pokrene hitno kazneni postupak i sve ostale radnje kako bi osumnjičenici bili kažnjeni po zakonu”, rekao je Pernar.

Zatim je prešao na slučaj Noaha Kraljevića, kojeg je prijavio zambijskim vlastima kao transrodnu osobu. “Ta osoba je napravila dokumentarni film o tranziciji iz žene u muškarca. Ta osoba ne skriva taj podatak, a zna se da je u DR Kongu nemoguće transrodnim osobama posvojiti djecu. Kao osoba koja ima saznanja o relevantnom kaznenom postupku, ta saznanja sam odlučio podijeliti sa zambijskim pravosuđem.

Jesu li oni krivi ili ne? Možda su svi ti dokumenti iz Konga autentični, ali iz razgovora koji sam imao s dužnosnikom u ambasadi DR Konga ja iskreno sumnjam u to. Jedan zanimljiv argument je nesklonost medija da u ovom slučaju traže istinu – kazao je Pernar, te ih prozvao što nisu poslali upit u ambasadu i pokušaju doznati je li moguće posvojiti djecu iz te zemlje.

“Postavljam pitanje zašto nitko od vas nije htio otići u ambasadu DR Konga”, rekao je. Kaznenu prijavu podnio je i protiv saborske zastupnice Sandre Benčić i pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Višnje Ljubičić. “Jer smatram da one pokušavaju spriječiti da se istina sazna”, rekao je.

Dodao je i kako će prijaviti ministra Gordana Grlića Radmana ako bude utjecao na zambijske vlasti. “Vama, ministre, to ne treba. Pustite možemovce neka lažu, neka muljaju, neka potonu do kraja. Ovo vam je prilika da pokažete pred cijelom javnosti kakva je ta Možemo ekipa”, rekao je Pernar.

Previous articleU nedjelju veliko finale 40. Riječkog karnevala – Međunarodna karnevalska povorka
Next articlePotres u Rumunjskoj izazvao paniku u Srbiji: ‘Svi smo istrčali na ulice’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here