Home Najnovije Pešić Bukovac: Burić ne zna sastaviti zahtjev u skladu s Poslovnikom

Pešić Bukovac: Burić ne zna sastaviti zahtjev u skladu s Poslovnikom

2550
5
d_pesic_bukovac400
Dorotea Pešić Bukovac

Netočno je da sam nekakvom samovoljom odbila gradonačelniku Rijeke Vojku Obersnelu proslijediti pitanje vijećnika Gradskog vijeća Grada Rijeke, gospodina Hrvoja Burića, kako se to sugerira u tekstu Burić tražio specifikaciju proračunskih troškova, Pešić Bukovac pitanje odbila proslijediti Obersnelu, tvrdi predsjednica Gradskog vijeća Dorotea Pešić Bukovac u ispravci poslanoj portalu Rijeka Danas.

‘Naime, gospodin Burić mi se obratio e-mail porukom tražeći određene informacije. Elektronička poruka ne sadrži nikakva pitanja i svako postupanje prema tom zahtjevu gospodina Burića bilo bi kršenje Poslovnika što, naravno, neću učiniti. Isto tako, čudi me da gospodin Burić, kao iskusni vijećnik, ne zna sastaviti zahtjev koji je u skladu s Poslovnikom Gradskog vijeća Grada Rijeke.

mailpitanjeburic
Sporno pitanje za koje predsejdnica Gradskog vijeća tvrdi da nije sastavljeno u skladu s Poslovnikom

Dalje, tvrdnja da se pravo gradskih vijećnika na postavljanje pitanja “konzumira uz puno muke” budući da prolazi “filter” je laž odnosno u potpunosti je izmišljena. Naime, samo u prošlom sazivu Gradskog vijeća Grada Rijeke (2009.- 2013.), pisanim je putem odgovoreno na oko 70 pitanja vijećnika, a upit gospodina Burića koji je ostao neodgovoren prvi je upit koji nije proslijeđen gradonačelniku, i to isključivo zato jer nije u skladu s Poslovnikom.

Dakle, jasno je da nema nikakvih filtera i vijećnicima se uvijek odgovara na njihova pitanja’, tvrdi Pešić Bukovac.

Podsjetimo, Burić je nezadovoljan odbijenicom predsjednice Gradskog vijeća, isti zahtjev uputio direktno gradonačelniku Obersnelu temeljem Zakona o pravu na pristup informacijama.

5 COMMENTS

 1. Novinari zašto ne usporedite poracun grada Rijeke sa proracunima sličnih gradova i opcina u našem susjedstvu pa da usporedimo uspješnost gradskih uprava .

  1. Grad Maribor –

  Cca 96000 stanovnika
  Cca Prihodi proračuna 120 mil eura
  Troskovi za zaposlene 6,6 mil eura

  2. Grad Rijeka

  Cca 128000 stanovnika
  Cca Prihodi proračuna 105 mil eura
  Troskovi za zaposlene cca 23 mil eura

  Cca 30 % vise stanovnistva privredjuje 20 % manji proracun a provodi ( jer su place veće u Sloveniji ) cca 400 % vise zaposlenih u gradskoj upravi ???

 2. Kopar

  Cca 25000 stanovnika
  Proracun cca 58 mil eura
  Troskovi zaposlenih cca 3.5 mil eura

  Podatke o prometu u Rijeckoj luci i luci Kopar neću ni stavljati ali nažalost imaju preko 400 % veći promet .

  Dobro ste pročitali 400 % je Kopar jača luka od Rijecke !

 3. prijaviti DPB nadležnima jer kao zaposlenik javne uprave njen je posao pomagati građanima, ukoliko je vidjela da je pitanje pogrešno postavljeno, trebala je povratnom komunikacijom sa osobom doći do pravih pitanja ili odgovora, ali jednostavno ne radit ništa je dovoljno za prijavu i nekakvu sankciju valjda, tj trebalo bi biti po zakonu o djelatnicima javnih službi čiji je jedan od članaka “pomaganje građanima u ostvarivanju njihovih prava” – što je gospođa samovoljno odlučila tumačiti kao “ne pomaganje” i time priznala, tj počinila prekršaj.

 4. ova žena je mene uspjela zadiviti i ostaviti bez daha… jedina… ponavljam, JEDINA je koja je sa završenom SREDNJOM školom postala direktorica jedne banke, točnije poslovnice Karlovačke banke u Rijeci?!
  nisam mogla vjerovati jer su, kad su primali radnice na šalterima, tražili obavezan fakultet… i nju vjerojatno nikad nije zasmetalo što osobe kojima je nadređena imaju višu školu… a o znanju i kompetenciji da i ne govorim…

 5. @Riječanki.A možda je preko telefona dobila papire preko SDP-a, jer ipak im vjerno služi? Tako je i onaj mali iz zelenih došao do papira, a čujem da i doktorat piše.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here