Home Vijesti Pešut pred američkim izazovima: 20 godina u politici je veliko iskustvo (VIDEO)

Pešut pred američkim izazovima: 20 godina u politici je veliko iskustvo (VIDEO)

954
5

Osnivač i dosadašnji predsjednik Liste za Rijeku Denis Pešut okreće novu životnu stranicu i život nastavlja u SAD-u. Pešut je politici od 1990. godine prvo kao jedan od osnivača RiDS-a da bi 2004. godine sa suradnicima osnovao udrugu Slobodna Država Rijeka čiji je prvi dopredsjednik. Dvije godine kasnije s političkim istomišljenicima osniva Listu za Rijeku čiji je predsjednik bio sve do ovog ponedjeljka.

Pešut za sada nema skorih planova o povratku u Rijeku ali napominje da sukladnu pravilu ‘nikad ne reci nikad’, politici nije rekao zbogom.
– Iskustvo u politici je veliko iskustvo, ono je imalo i svoje negativne i svoje pozitivne momente ali svatko bi iz jedne takve priče trebao izaći pametniji, odnosno iskusniji, zaključuje sada već bivši predsjednik Liste za Rijeku.

U razgovoru za Kanal Ri Pešut naglašava kako je glavni dosadašnji uspjeh Liste za Rijeku činjenica da je, unatoč skepsi političke konkurencije, ušla u Gradsko vijeće i Županijsku skupštinu što je prema Pešutu sjajan rezultat s obzirom na sredstva s kojima je stranka odradila kampanju.


Denis Pešut

Denis Pešut i od budućeg vodstva očekuje nastavak uspješnog dosadašnjeg djelovanja.
– Ono što sigurno očekuje stranku u predstojećem razdoblju su predstojeći parlamentarni izbori koji će biti veliki izazov, smatra Pešut koji je svoje mjesto do unutarstranačkih izbora prepustio dopredsjedniku Danku Švoriniću.

Njegova zadaća je posložiti kadrovsku križaljku nakon Pešutovog odlaska. Ključne pozicije koje treba popuniti su osoba koja će preuzeti predsjedničke ovlasti do stranačke skupštine te imenovanje novog vijećnika u Gradskom vijeću. Iako će Pešut ‘odraditi’ još jednu sjednicu Gradskog vijeća krajem svibnja, ime njegovog nasljednika bi trebalo biti poznato već početkom sljedećeg tjedna. U Listi za Rijeku nakon toga kreću u mobilizaciju i kampanju za parlamentarne izbore gdje se uz već uhodani stranački tim najavljuju i neka kadrovska pojačanja. (rd)

5 COMMENTS

  1. mona come mona…ni mogal drugo ni reć…”Bila jednom Rijeka” – SRETNO ti bilo !!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here