Home Biznis PharmaS hrvatskim bolnicama donira lijek koji se pokazao učinkovitim u liječenju oboljelih...

PharmaS hrvatskim bolnicama donira lijek koji se pokazao učinkovitim u liječenju oboljelih od koronavirusa

2707
1

Hrvatska farmaceutska kompanija PharmaS donirala je u petak 400.000 tableta lijeka klorokin fosfat, što je količina dovoljna za liječenje oko 20.000 oboljelih od koronavirusa.

Lijek je proizveden u Indiji, a dozvolu za uvoz PharmaS je dobio od nadležnih tijela, odnosno HALMED-a, te se nalazi u hrvatskim preporukama za liječenje COVID-19. Donacija je raspoređena prema potrebama svih bolnica u Hrvatskoj kako bi davanje lijeka bilo uz nadzor stručne osobe, navodi se u priopćenju te kompanije.

Dodaju da se uvoz lijeka događao u trenutku kad je Indija kao najveći proizvođač lijeka za malariju proglasila karantenu i zabranila izvoz vitalnih lijekova za liječenje koronavirusa.

Uz izniman napor ljudi iz PhamaSa, veleposlanstva Indije u Hrvatskoj, diplomatskih aktivnosti Ministarstva vanjskih poslova i Ljekarničke komore, spomenuti je lijek konačno na putu prema Hrvatskoj i očekujemo njegovu distribuciju prema bolnicama početkom sljedećeg tjedna, stoji u priopćenju.

PharmaS je također, potaknut trenutačnom situacijom i velikom potrebom na tržištu, u pogonu u Rakitju pokrenuo proizvodnju antiseptika. Prvih 10.000 bočica pod imenom PharmaSept bit će donirano zdravstvenom osoblju.

PharmaS se zajedno sa svim svojim djelatnicima uključio u pomoć zdravstvenom sustavu na brojne načine, kao što su osiguravanje nesmetane opskrbe vitalnim lijekovima kontinuiranim radom tvornica, pojačanim naporom pri uvozu sirovina i lijekova te volontiranjem zaposlenika na nekoliko razina, navode iz PharmaSa.

1 COMMENT

  1. Ne , nikako koristiti te neistražene stvari.Vitamin C je sasvim dobar način sprečavanja upale dišnih puteva.Vitaminske bombe su najučinkovitije bile u Kini i preporučuje ih se jer nemaju nikakve štetne uticaje na organizam.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here