Home Vijesti Piršić: Holy nije željela da novac za okoliš bude u rukama lokalnih...

Piršić: Holy nije željela da novac za okoliš bude u rukama lokalnih šerifa

1065
0

ministrica_Holy_01255Mirela Holy više nije članica SDP-a, a kap koja je prelila čašu bilo je odbijanje amandmana kojim je tražila osnivanje Nacionalne parkovne agencije. Njen problem bio je što se vodila prvenstveno savješću i stučnošću, a manje političkim motivima kao ministar Mihael Zmajlović. Na kraju priče može se reći da je njen prijedlog bio mudriji, ali teško da je i politički bolji.

Problem je što ‘politički bolje’ ne znači nužno i bolje. A da je tako potvrdio je za PolitikaPlus voditelj Udruge Eko Kvarner Vjeran Piršić. Najprije je pojasnio kako je uopće došlo do njenog odlaska iz stranke.

Ovo što se dogodilo samo je zrno soli, samo povod, ali ne i razlog. Ona je čak i po mišljenju političkih protivnika bila je jedini ministar u Vladi spreman za preuzeti posao
– Ovo što se dogodilo samo je zrno soli, samo povod, ali ne i razlog. Ona je čak i po mišljenju političkih protivnika bila je jedini ministar u Vladi spreman za preuzeti posao. No koncept joj je narušen čim je mandat počeo, nije mogla u takvim uvjetima raditi, a kasnije je organizirano srušena. Ali znajte da je sve promišljeno s njene strane. Možda bi bilo optimalnije da je otišla prije, ali bil je lojalna stranci koliko god je mogla, što dodatno potvrđuje njenu vjerodostojnost i ljudsku veličinu – ističe Piršić.

Pojasnio je dodatno zašto Holy smatra jednom od najvjerodostojnijih osoba u politici.

– Sjećam se onog tužnog dana kada je ZERP srušen. Jedine dvije ruke u zraku koje su istinski bile protivnici te odluke, jedini koji su glasali po savjesti, bili su Ivica Pančić i Mirela Holy. Tako je i s Nacionalnom parkovnom agencijom, koja je zaista bila nešto što je obećano. Zato je i inzistirala na tome – rekao nam je Piršić.

Kao stručnjak za okoliš otkrio je tko ima više pravo, Mirela Holy ili Mihael Zmajlović.

– Više je argumenata za nego protiv jer u sustavu vlada potpuni kaos i to treba mijenjati. Trenutno je 400 milijuna kuna, koliko je osigurano za zaštitu okoliša, u dometu lokalnih šerifa, koji taj novac koriste čak i za financiranje košarkaških klubova. Ona im je željela novac maknuti izvan dometa, što znači da bi se trošio na stvari za koje je i namijenjen – zaštitu okoliša. To podrazumijeva razna istraživanja ili koncipirane ekspertize – objasnio je Piršić.

Na kraju je spomenuo i da se nada kako Holy neće nestati s političke scene kao što je nestao Tonči Tadić.

– Bila bi to prava tragedija, takvi ljudi nam trebaju.(Politikaplus)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here