Home Vijesti Plaće za radnike 3. Maja stižu sljedeći tjedan?

Plaće za radnike 3. Maja stižu sljedeći tjedan?

1573
0

3majČeka se isporuka asfalt tankera švedskom naručitelju nakon čega bi trebao biti isplaćen drugi dio plaća. Iz Uprave najavljuju kako je isplata moguća već ovaj tjedan.

Radnici 3. Maja dobit će plaće najkasnije idući tjedan, uvjeravaju tako iz Uprave riječkog škvera. Naime, na račune 1.781 radnika jučer je stigao samo dio plaće, 2.200 kuna.

Koncem idućeg tjedna švedskom naručitelju biti će isporučen treći asfalt tanker, nakon isporuke trebao bi biti isplaćen ostatak plaća. Kako doznajemo, isporuku ovog tankera nestrpljivo čekaju i kooperanti kojima nisu plaćeni radovi obavljeni za brodogradilište.

Iz Uprave također poručuju kako postoji mogućnost da se ostatak plaća isplati i prije, koncem ovog tjedna oko čega se pregovara s jednom poslovnom bankom.

Ovakva vatrogasna mjera ne umiruje snidikate koji neprestano upozoravaju da nema ugovorenih brodova te kako bi se ovakve situacije u buduće mogle i češće događati. Također, ističu kako radnici još uvijek nisu upoznati s planom restrukturiranja riječkog brodogradilišta koji je predložio pulski Uljanik. Do potpisivanja kupoprodajnog ugovora ostalo je nešto više od mjesec dana,a radnici još uvijek ne znaju kakva im je sudbina pod okriljem novog vlasnika.(soundset.hr)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here