Home Vijesti Plenković: Svima dižemo plaće od 1. siječnja

Plenković: Svima dižemo plaće od 1. siječnja

87
0

Predsjednik vlade Andrej Plenković u Okučanima je podsjetio da je Bljesak bio ključna operacija za oslobađanje velikog teritorija Hrvatske i da je omogućio normalnu komunikaciju autocestom.

“Važno je da mladima prenesemo ključne trenutke Domovinskog rata bez kojih ne bi bilo slobodne Hrvatske u kojoj uživamo danas. Na nama je odgovornost da unaprijedimo kvalitetu života. Važno nam je da svi žive boljim standardom”, govori premijer.

Na pitanje o razgovorima sa srpskom premijerkom Anom Brnabić, Plenković kaže da su razgovori jedini način da se krene naprijed. “Drago mi je da smo otvorili sve teme. … Jasno sam rekao da svaki povišeni ton usporava naš politički dijalog ne na par dana nego na par godina”, kaže i dodaje kako je u Hrvatskoj odnos prema manjinama uređen na način da bi to trebao biti standard prema kojemu će se urediti odnos prema hrvatskoj manjini u Srbiji”, rekao je.

“Važno je da u Hrvatskoj razumijemo da što kvalitetnije štitimo prava manjina u našoj zemlji, to će biti bolji položaj hrvatske manjine u susjednim zemljama”, dodao je Plenković. Krajem lipnja će, dodao je, posjetiti Suboticu kako bi otvorio tamošnju Hrvatsku kuću i tom prilikom održati i bilateralne sastanke s predstavnicima vlasti u Srbiji.

Potvrdio je da će se od 1. siječnja ići, kako je rekao, sa sveobuhvatnim paketom za povećanje plaća koji će podrazumijevati i porezne izmjene, ali i smanjenje doprinosa.

“Nama kao vladi najvažnije je da pokušamo naći model i mehanizam kako da porastu neto plaće svima, a osobito onima s najnižim primanjima. Zato će smjer našeg djelovanja biti u daljim rasterećenjima, mislim i na poreze i na doprinose”, izjavio je Plenković u Okučanima.

S cjelovitim paketom bi, kaže, izašli pred Hrvatski sabor. Kazao je i da će nekoliko zadnjih mjeseci u godini biti posvećeni prilagodbi.

“Vjerujem da će nas zastupnici u tome podržati, da bi od 1. siječnja, uz jedno razdoblje prilagodbe, a to je od listopada do prosinca, mogli imati dovoljno vremena da od 1. siječnja svima porastu neto plaće”, rekao je.

Je li to dio predizborne kampanje? Plenković: Nije
Upitan je li to dio predizborne kampanje Plenković je uzvratio: “Ne, nije. To je jedan sustavan i kontinuiran rad.”

Novinari su još imali pitanja o reformi poreza i doprinosa na plaću, no krenula su glasna crkvena zvona pa je Plenković rekao da mora na misu i da će nastaviti drugi put.

Ipak, još jednom je ponovio da će se i doprinosi za mirovinsko smanjiti.

Previous articleVIDEO Prepoznajete li genija sa slike? Vratio se nogometu s 49 godina i zabio gol
Next articleKako je Zagreb “ukrao” Rijeci primat obilježavanja Prvog maja

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here