Home Vijesti Plenkovićev pobjednički govor: Hitno formirati vladu i sabor

Plenkovićev pobjednički govor: Hitno formirati vladu i sabor

158
0
image002
image002

HDZ-ovci su predsjednika HDZ-a nakon izbora dočekali s oduševljenjem, a s njim su se na binu popeli i poznati članovi stranke.

Čestitam strankama koje smo porazili

“Hvala vam lijepa”, rekao je Plenković, a HDZ-ovci su ga pozdravili pljeskom.

“Dopustite mi da zahvalim biračima. Bitno je da je HDZ po treći put zaredom uvjerljivo pobijedio na parlamentarnim izborima”, rekao je.

“Od sutra ujutro krećemo u formiranje nove parlamentarne većine kako bismo formirali našu treću vladu. Želim čestitati i drugim strankama koje su poražene od strane HDZ-a”, rekao je.

“Oni i dalje govore o vladi nacionalnog spasa”

“Po treći put smo tražili povjerenje naroda u zahtjevnim okolnostima. Vodili smo kampanju u okolnostima flagrantnog kršenja Ustava. Oni i dalje govore o nekakvoj vladi nacionalnog spasa koja bi nas trebala spasiti od Schengena, i Rafalea, i Pelješkog mosta”, rekao je.

“Umjesto da čestitaju, oni nastavljaju s govorom mržnje. Kreirali su ozračje koje nije primjereno. Pozivam sve one stranke koje su dobile povjerenje, a ne pokazuju isključivost kao što je SDP, koji je pao za 20 mandata uz svo kršenje Ustava i prolivenu žuč… To je katastrofalno provedeno vrijeme u oporbi, oni ne zaslužuju voditi vladu. Mi smo dobili povjerenje zajedno s našim partnerima”, rekao je.

Moramo hitno formirati vladu i sabor”

“Vodit ćemo računa o interesima hrvatske države, a jedan je ključan interes. Čuvanje stabilnosti i hitno formiranje sabora i vlade, samo tako u ovim okolnostima u kojima se Europa i svijet nalaze možemo zajamčiti socijalnu sigurnost za hrvatske građane”, rekao je Plenković.

“Vrijeme je pobjede i slavlja, predlažem da se malo i zabavimo: I da već od sutra krenemo u nove zadaće u interesu hrvatskog naroda i države”, rekao je Plenković.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here