Home Vijesti Plomin 3 će utjecati na zrak u PGŽ ali skupštinari odlučili da...

Plomin 3 će utjecati na zrak u PGŽ ali skupštinari odlučili da za to nisu nadležni

1757
0

Županijska skupština PGŽ većinom je glasova 19:13 odbila zaključke vijećnika Liste za Rijeku Zlatka Moranjaka o izgradnji bloka C Termoelektrane Plomin. Predloženim zaključcima bi se predsjednik Skupštine obavezao na sazivanje posebne izvanredne Skupštine na kojoj bi se vjećnici informirali o izboru energenta, studiji utjecaja na okoliš te ostalim aktivnostima oko izgradnje Bloka C te o tome donijeti odgovarajuće zaključke.

U Listi za Rijeku smatraju neprihvatljivom činjenicu prema kojoj Skupština uopće nije razmatrala činjenice vezane uz postupak provedbe utjecaja na okoliš, a koji se odnosi na zahvat izgradnje bloka ‘C’ u termoelektrani Plomin.

Zaključci su očekivano odbijeni od vladajuće većine s obrazloženjem da proceduralno nisu provedivi. Predsjednik Skupštine PGŽ Ingo Kamenar se doduše slaže da će izgradnja termoelektrane utjecati i na žitelje PGŽ ali tvrdi da većina nije htjela donositi svoj sud na pitanje koje nije u ingerenciji Županije.

Namjeru i potrebu da se o Plominu raspravlja na sjednici Županijske skupštine podržali su PGS-ovi vijećnici dok HDZ smatra da je tehnologija na ugljen financijski i ekološki neupotrebljiva

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here