Home Vijesti Počeo riječki karneval

Počeo riječki karneval

339
0

26. riječki karneval počeo je podizanjem karnevalske zastave u naselju Krimeji. Kraljica karnevala bit će izabrana 23. siječnja u Dvorani mladosti, a iste večeri “ključ grada” preuzet će karnevalski gradonačenik, Meštar Toni. Međunarodna karnevalska povorka u kojoj se očekuju karnevalske skupine iz Rijeke i okolice te iz svih krajeva Hrvatske i inozemstva najavljena je za 22. veljače.

Tijekom vladavine maškara u Rijeci će se održati nekoliko događaja, a očekuje se da će posebnu pozornost Riječana i njihovih gostiju privući Dječja karnevalska povorka, koja će gradskim središtem proći 14. veljače. U gradskome središtu tijekom karnevala bit će organizirane maštovite zabave i balovi, a u nekoliko gradskih naselja “maškarani tanci”.

U sklopu karnevala najavljeno je Međunarodno natjecanje u snowboardu na posebno izgrađenom poligonu, također u središtu grada. Priprema se i tradicionalni autoreli Pariz-Bakar, to jest parodija na poznati reli Pariz-Dakar u kojoj sudjeluju maskirani natjecatelji.

Karneval će i ove godine pratiti Maškarani maraton Radio Rijeke, a za mladež će biti priređen glazbeni Carnival party na kojem će sudjelovati domaći i strani multimedijski umjetnici.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here