Home Vijesti Počinje petodnevna manifestacija Maslina expo 2008.

Počinje petodnevna manifestacija Maslina expo 2008.

285
0

Tridesetak maslinara i uljara iz Istre, Hrvatskog primorja i Dalmacije sudjelovat će na manifestaciji Maslina expo 2008. koja u ponedjeljak navečer počinje u Rijeci, a traje do kraja tjedna. Tako će vlasnici maslinika, a i oni koji planiraju zasaditi nove nasade najvrednijeg mediteranskog stabla, moći na jednom mjestu dobiti stručni savjet kako najbolje uzgojiti maslinu i na koji način proizvesti kvalitetno djevičansko maslinovo ulje.

Manifestacija se održava u Hrvatskom kulturnom domu, gdje će maslinari i uljari te stručnjaci Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu održati brojna stručna predavanja uz degustaciju pedesetak vrsta maslinovih ulja, a bit će predstavljeno i nekoliko knjiga. Istodobno će biti otvorena i izložba Mediteranska maslina, koju će Riječani moći vidjeti do 26. rujna.

Organizatori su Društvo hrvatsko-francuskog prijateljstva Francuska alijansa Rijeka u suradnji s Francuskim institutom iz Zagreba, te Vinotekom&oleotekom Milenium iz Rijeke i Hrvatskim zavodom za poljoprivrednu savjetodavnu službu. Posebno je iznenađenje dolazak Stephana Macchija čiji će se slijed od sedam zalogaja – pet slatkih i dvije slane delicije na bazi maslinova ulja moći kušati 19. rujna.

Pritom će se posebno predstaviti svako ulje korišteno u pripremi hrane. Tijekom izložbe Riječani će moći kupiti maslinovo ulje po promotivnim cijenama. (Večernji list)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here