Home Vijesti Podhumski monstrum osuđen na 28 godina zatvora

Podhumski monstrum osuđen na 28 godina zatvora

1116
3

Za ubojstvo i silovanje Antonije Lolić (73) iz Podhuma kraj Rijeke Županijski sud u Rijeci je Franka Valića (22) osudio na 28 godina zatvora. Pravomoćnost presude čekat će u pritvoru koji mu je sutkinja produljila. Valić je presudu šutke poslušao neprestano gledajući u pod. Mladić je nesretnu staricu silovao i ubio prošle godine 23. kolovoza. U Antoniju kuću ušuljao se kroz prozor. Tijelo starice prva je pronašla njezina susjeda koja se zabrinula za nju jer se nije pojavila na jutarnjoj misi. Starica je bila pokrivena plahtom po donjem dijelu tijela. Na sebi je imala samo grudnjak. Bila je sva izudarana, a na vratu su se nazirali tragovi davljenja. Krvava pidžama i noćna lampica bile su bačene na pod kraj kreveta. Antonija je umrla od posljedica davljenja i gušenje. U namjeri da prikrije silovanje, usmrtio ju je tako da joj je oko vrata omotao električni kabel usisavača istodobno je pritišćući rukama i tijelom u predjelu vrata i usta. Nakon toga je pobjegao.

Valiću su odredili obavezno psihijatrijsko liječenje u trajanju od najviše pet godina, pošto su vještačenja pokazala da je neubrojiv. Tijekom sudskog postupka koji je bio zatvoren za javnost, Valić je poricao krivnju. Govorio je da je spolni odnos sa staricom bio dobrovoljan, dok je vlastitog oca optužaivao za ubojstvo. Mještani Podhuma rekli su da je Valić inače bio problematičan.

Franko Valić (21) prijavljivan je 29 puta zbog krađa, teških krađa, napada na policajce, bježanja policiji… Ima samo kaznenu prijavu za napad na policajca, a 2009. godine policija ga je privodila pet puta zbog krađa. Dijete je rastavljenih roditelja. Živi s majkom u Podhumu. Nikada nije radio. (24sata.hr)

Previous articleLovio šljuke, upucao nevjenčanu suprugu
Next articleDioki izgubio 142,4 milijuna kuna

3 COMMENTS

  1. “Franko Valić (21) prijavljivan je 29 puta zbog krađa, teških krađa, napada na policajce, bježanja policiji… Ima samo kaznenu prijavu za napad na policajca, a 2009. godine policija ga je privodila pet puta zbog krađa. Dijete je rastavljenih roditelja. Živi s majkom u Podhumu. Nikada nije radio” … … Čekalo se, čekalo … u državi koja postoji samo na papiru …

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here