Home Vijesti Podravka o proizvodnji u pogonu Lera odlučuje za 10-tak dana

Podravka o proizvodnji u pogonu Lera odlučuje za 10-tak dana

1176
0
“Dogovorili smo da će Podravka u idućih 10-ak dana razmotriti mogućnost kako da zadrži proizvodnju ili bar dio proizvodnje u Rijeci, ali i da se razmotri mogućnost otvaranja logističkog centra kako bi se određeni višak radnika, koji će se vjerojatno pojaviti, zbrinuo kroz otvaranje drugih radnih mjesta”, kazao je Obersnel u izjavi novinarima nakon sastanka.
Sastanak gradonačelnika s čelnicima Podravke, među kojima je i predsjednik Uprave Miroslav Vitković, najavljen je prošli tjedan, a povod mu je najava Podravke o zatvaranju pogona Lera u Gornjoj Vežici i preseljenje tog pogona u Lipik, prenosi bussines.hr
Obersnel se prije desetak dana i pismom obratio Upravi Podravke u kojem je, kako su prenijeli neki mediji, izrazio nezadovoljstvo zbog otkaza koji prijete radnicima Lera u Rijeci i upozorio da će, bez uvažavanja prava radnika i lokalne zajednice, Grad Rijeka tvrtki onemogućiti raspolaganje nekretninama i zemljištem na Gornjoj Vežici.
Na novinarski upit je li s članovima Uprave Podravke razgovarao o eventualnoj prenamjeni zemljišta na kojem je smješten pogon i zapošljavanju sadašnjih radnika izvan Rijeke, Obersnel je odgovorio negativno.
O mogućoj prenamjeni ili budućoj namjeni zemljišta spreman sam razgovarati tek nakon što bude riješen problem koji je nastao oko nastavka proizvodnje u pogonu Lera, kazao je.
Na upit o osobnom dojmu nakon sastanka, Obersnel je kazao kako je možda dosad u cijeloj priči bilo previše razgovora bez argumenata.
“Uprava je problemu pristupila odgovorno i ozbiljno je razmotrena mogućnost ostanka dijela pogona u Rijeci. Jesu li tako razmišljali i prije mog pisma, teško je reći”, rekao je.
Sindikalni povjerenik PPDIV-a u Leru Joso Ivanović na telefonski upit jesu li članovi Uprave posjetili pogon Lera i razgovarali s predstavnicima sindikata i Radničkog vijeća, kako je bilo najavljeno, odgovorio je negativno.
Telefonski im je poručeno, tvrdi Ivanović, da će se o sudbini Lera odlučiti kroz desetak dana te nakon toga o svemu obavijestiti i 68 radnika koliko ih je trenutno zaposleno u riječkom pogonu.(bussines.hr)
Previous articleOrkanska bura ometa promet
Next articleVesna Pusić: Grad ne smije dati jamstvo 3.maju

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here