Home Sport Pogledajte kako izgledaju kontejneri u Kataru u kojima noćenje stoji 1500 kuna

Pogledajte kako izgledaju kontejneri u Kataru u kojima noćenje stoji 1500 kuna

257
0

Utakmicom Katara i Ekvadora na stadionu Al Bayt za točno dva mjeseca počinje Svjetsko prvenstvo. Turnir su 21. studenog trebali otvoriti Senegal i Nizozemska, ali je FIFA prije mjesec dana odlučila da će na otvaranju dan ranije ipak igrati domaćin i Ekvador.

Iako je turnir praktički pred vratima, puno toga još nije spremno u Kataru, piše Daily Mail koji je posjetio sve lokacije na kojima bi trebale biti smještene tisuće navijača iz čitavog svijeta. Osim hotelskog smještaja, navijačima je ponuđen boravak u tradicionalnim šatorima te u navijačkom naselju u kontejnerskom smještaju.

Daily Mail je posjetio ta dva naselja i u velikoj reportaži izrazio zabrinutost zbog rokova, ali i izgleda toga golemog kompleksa. Smještaj u šatorima stoji 3000 kuna za noćenje, a u kontejnerima upola manje iako ni jedno ni drugo trenutačno ne izgleda primamljivo.

“Šatorsko naselje i dalje je u izgradnji, a nalazi se u pustinji, na kraju slijepe ceste, i to 40 minuta vožnje od centra Dohe. Navijačima će navodno na raspolaganju biti bazeni, teretana, teniska igrališta i klimatizacija. U kompleksu se ne prodaje alkohol, ali je plaža jako blizu, a tamo će se navodno moći kupiti alkohol”, piše Daily Mail i nastavlja:

“Šatorsko naselje je luksuz u usporedbi s kontejnerima koji izgledaju iznimno neprimamljivo. Sve podsjeća na nekakav logor za ratne zarobljenike s nizom kontejnerskih kućica koje se protežu pola kilometra u dužinu. Nije poznato ima li svaka kućica svoj WC ili će ga navijači dijeliti.”

Ova dva naselja ujedno su bila i financijski najprihvatljivija jer je hotelski smještaj u Dohi jako brzo rasprodan, a ono malo soba što je ostalo stoji i po nekoliko tisuća eura. Daily Mail piše da se velik broj navijača odlučio bazirati u 650 kilometara udaljenoj Dohi do koje će ići morskim, cestovnim i zračnim putem.

Previous articleČeferin: Maksimir je sramotan
Next articleKvislinške vlasti u 4 okupirane ukrajinske oblasti najavile hitne refererendume za priključenje Rusiji.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here