Home Mozaik Pogledajte kako terapijski pas spašava vlasnicu, postupio je bolje od čovjeka (VIDEO)

Pogledajte kako terapijski pas spašava vlasnicu, postupio je bolje od čovjeka (VIDEO)

462
0

Nakon napada, pas je ženi koja boluje od rijetke bolesti donio lijekove i vodu

Terapijski psi pravi su blagoslov. Otkako su životinje uvedene za liječenje i pomoć kod nekoliko bolesti, zabilježeni su doista nevjerojatni slučajevi. Žena koja boluje od teške bolesti umočila je žlicu u med kako bi mogla zabilježiti trenutke u kojima joj je pas pomogao.

Katie Graham od djetinjstva ima sindrom posturalne tahikardije (POTS), koji uzrokuje simptome uključujući ubrzano lupanje srca, vrtoglavicu i umor pri stajanju.

Zbog toga je 2019. dobila ženku australskog ovčara Bailey kao terapijskog psa koji joj pomaže pri iznenadnim napadima, prenosi Klix.

Tijekom nedavne epizode, kamera u Kateinoj kući snimila je trenutak kada ju je Bailey došao upozoriti na nadolazeći napad te joj čak donio lijekove i vodu. Video, koji je izvorno podijeljen na TikToku, postao je viralan, prikupivši milijune pregleda. “Tako sam nevjerojatno zahvalna što imam Bailey u svom životu”, rekla je Katie za NeedToKnov.co.uk.

“Bailey je istrenirana uhvatiti miris mojeg tijela prije nego što dobijem napadaj. To mi daje dovoljno vremena da stignem na sigurno mjesto i pripremim se za onesvijest.”

Prema Katienim riječima, njezin je sindrom “vrlo iscrpljujući invaliditet i može uzrokovati da se osoba nasumično onesvijesti”, pa je njezin pas “istreniran da ide po lijekove, vodu i sve što joj treba dok ona mora ostati na tlu.”

Na snimci se vidi kako Katie radi na laptopu u kuhinji prije nego što ustane. Dok je hodala, četverogodišnja Bailey primijetila je da nešto nije u redu i skočila do nje kako bi je natjerala da sjedne. Nakon što je “posjela” svoju vlasnicu, Bailey je skočio na stolac kako bi uzeo lijekove s pulta, nakon čega je otvorio hladnjak i donio joj bočicu vode.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here