Home Vijesti Policija kod Vrbnika spašavala Poljakinju i Brazilca na kajaku!

Policija kod Vrbnika spašavala Poljakinju i Brazilca na kajaku!

306
0
Photo by Daniel Frank: https://www.pexels.com/photo/body-of-water-586957/

Jučer, 7. srpnja, oko 20 sati, zaprimljena je dojava od Središnjice traganja i spašavanja na moru kako se kod rta Sv. Marak, u blizini Vrbnika na otoku Krku, zadnji put nalazio kajak s dvije osobe kojeg nosi vjetar. Ubrzo nakon zaprimanja dojave u traganje je upućeno policijsko plovilo Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka. Prilike na moru su pritom bile vrlo zahtjevne, puhao je jak vjetar, olujna bura, a more je bilo izrazito valovito.

Osim posade policijskog plovila u u traganju su sudjelovala i dva privatna plovila, od kojih je posada plovila, vrste katamarana “Mali Marino”, u uvali Petrina na otoku Krku i pronašli nestali kajak oko 21.45 sati. Koordinaranom zajedničkom pretragom pronađene su dvije osobe s kajakom koje su ukrcane na katamaran i prevezene do mjesta Selce.

Riječ je o 22-godišnjoj državljanki Poljske i 25-godišnjem državljaninu Brazila koji u ovoj havariji nisu ozlijeđeni, ali su bili vrlo iscrpljeni. Oni su ,naime, iznajmili kajak kako bi razgledali obalu u smjeru Novog Vinodolskog, a bez prethodne provjere vremenske prognoze. Vremenski uvjeti su se pogoršali tako da se nisu uspjeli vratiti natrag na obalu niti mobitelom pozvati pomoć.

Tijekom traganja i postupanja nije bilo onečišćenja mora. Zahvaljujući brzoj intervenciji, profesionalnosti i vještini svladavanja zahtjevnih situacija na moru, posada policijskog plovila uz pomoć navedenih privatnih posada, uspješno je pomogla u spašavanju osoba na moru.

Previous articlePoskok mu se zavukao u gaće, prijatelji ga spašavali štapom! (VIDEO)
Next articleMilijuni gledali vruću akciju u hotelskoj sobi: Dok je voditeljica emitirala vijesti, kamere uhvatile par u akciji! (VIDEO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here