Home Vijesti Policija konfiscirala vozilo 52-godišnjaku koji je vozio bez vozačke

Policija konfiscirala vozilo 52-godišnjaku koji je vozio bez vozačke

83
0

Privremeno, do okončanja prekršajnog postupka oduzeto je vozilo kojim je upravljao

Crikvenička policija je zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama podnijela optužni prijedlog protiv 52-godišnjeg hrvatskog državljanina.
 
Spomenutog 52-godišnjaka policija je zaustavila 20. ožujka oko 13.15 sati na Jadranskoj magistrali iznad Jadranova, dok je upravljao osobnim vozilom marke Fiat, riječkih registracijskih oznaka.
 
Budući da je vozilom upravljao prije stjecanja prava, odnosno bez položenog vozačkog ispita, a uz to je provjerom utvrđeno da je riječ o recidivistu,  uhićen je i priveden na kriminalističko istraživanje.
 
Naime, od rujna prošle godine do danas više je puta zatečen u činjenju istovrsnog prekršaja te u tom razdoblju ima već  pet pravomoćnih prekršajnih naloga.
 
U sklopu postupanja policije, sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a obzirom da je već više od dva puta pravomoćno kažnjen za prekršaj koji predviđa mogućnost oduzimanja vozila, od 52-godišnjaka je  privremeno, do okončanja prekršajnog postupka oduzeto vozilo kojim je upravljao u trenutku počinjenja prekršaja.
 
Protiv 52-godišnjaka je nadležnom općinskom sudu podnijet optužni prijedlog kojim je predloženo izricanje kazne zatvora u trajanju 60 dana i zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom u trajanju godine dana.

Previous article“Želi li itko posvojiti mog muža?” Žena objavila oglas nakon što je saznala da je muž alergičan na pse
Next articleSrbin ga faulirao, a on otišao na gradilište po šipku. Hrvat jedva spriječio napad (VIDEO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here