Home Biznis Policija o Burazerovoj firmi koja je navodno oštetila ulagače za milijune eura

Policija o Burazerovoj firmi koja je navodno oštetila ulagače za milijune eura

142
0

Riječka policija trenutno izvodi izvide vezane uz riječku tvrtku BitLucky koju je nekoliko investitora optužilo da je njih tisuću diljem Hrvatske tvrtka oštetila za 70 milijuna eura. Radi se o tvrtki za trgovanje kriptovalutama čiji je šef Luka Burazer, a u medijima se spominje da je on zajedno sa suosnivačem firme pobjegao, no ništa takvo zasad nije potvrđeno već je samo predmet špekulacije u hrvatskoj kriptozajednici.

“Raspolažemo određenim saznanjima vezanim za navode, kako iz objava u medijima tako i od nekoliko građana koji su se obratili ovoj Policijskoj upravi. U tijeku je prikupljanje podataka radi utvrđivanja elemenata za poduzimanja mjera i radnji koje bi bile u nadležnosti policije te obzirom na tajnost izvida nismo u mogućnosti iznositi više informacija”, rekli su iz PU primorsko goranske.

Jučer se oglasila Udruga za blockchain i kriptovalute (UBIK) priopćenjem o medijskim napisima o najvećoj kripto prevari u Hrvatskoj koju je navodno izvela riječka firma BitLucky.

Ukratko, kažu da dosad nisu uspjeli potvrditi ništa od onoga o čemu su mediji dosad pisali te da je sve predmet spekulacija. Izrazili su žaljenje zbog svakog slučaja povezanog s kriptovalutama u kojem je netko oštećen te savjetovali takvima da se obrate institucijama u što bržem razrješavanju ovog slučaja.

Iz UBIK-a još kažu da BitLucky nije član Udruge te da u ovom trenutku ne znaju ništa osim špekulacija iz medija. Dodaju i da šef ove tvrtke, unatoč nekim navodima u medijima, nije bio istaknuti član hrvatske kripto-zajednice i nije dobivao prostor na okruglim stolovima i konferencijama u organizaciji UBIK-a ili drugdje u Hrvatskoj.

Pozvali su investitore na maksimalan oprez pri ulaganju u visokorizične proizvode kao što su kriptovalute te upozorili na opasnost od slanja svojih sredstava nepoznatim ljudima na upravljanje, a oštećene pozvali da se obrate institucijama.

Danas su se o ovim medijskim napisima oglasili i ministar Marko Primorac te guverner HNB-a Boris Vujčić. Primorac je na pitanje novinara kada će se to tržište bolje regulirati odgovorio da se trenutno radi na više zakonskih inicijativa i reformi, a da će se raditi i na tom pitanju.

“Trudit ćemo se sanirati određene štete i učiniti situaciju boljom nego što je bila do sada”, izjavio je.

Upitan o tržištu kriptovaluta, Vujčić je rekao da je HNB otpočetka upozoravao da ono od njegove strane nije regulirano te da onaj tko mu se izlaže treba biti vrlo oprezan. “Vrlo jasno smo rekli, ako idete na to tržište, budite spremni s iznosom s kojim idete da ga možda i izgubite”, izjavio je Vujčić.

“Prvog dana sam osjećao razočaranje, drugi dan istinsku tugu, sad nakon nekoliko dana dominira osjećaj bijesa”, priča čovjek za RTL Danas koji dodaje da je žrtva prevare. Ne želi javno reći koliko je izgubio, ali rekao je novinarima. Kažu da je iznos ogroman.

“Morate znati da su mnogi imali u tome cijele svoje ušteđevine, pa i ušteđevine svoje obitelji, ova je priča za mnoge jako mučna”, rekao je te otkrio kako je on u sve ušao prije dvije godine.

Previous article‘Mi nismo bivši, nego budući Jugoslaveni’: U regiji se budi neobična inicijativa
Next articleS curom nitko ne želi na maturu jer je Romkinja. Javio se srpski košarkaš

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here