Home Vijesti Policija objavila detalje: Žena srpskog košarkaša u Kninu šamarala djevojčicu (13)

Policija objavila detalje: Žena srpskog košarkaša u Kninu šamarala djevojčicu (13)

413
0

Policija je večeras objavila veliko priopćenje o obračunu u Kninu koje je krenulo napadom srpskog košarkaša Save Lešića i njegove supruge na 25-godišnju i 13-godišnju Kninjanku zbog nesuglasica u prometu, a završilo velikim fizičkim obračunom između dvije obitelji.

Šibensko-kninska policija objavila je da su policijski službenici Službe kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad ukupno šest osoba, petero hrvatskih državljana i srpskom državljankom, osumnjičenih za kaznena djela prijetnje, nanošenja teških tjelesnih ozljeda, nanošenja lakih tjelesnih ozljeda, kao i za remećenje javnog reda i mira.

Policija nije objavila identitete prijavljenih, no kako doznajemo, za nanošenje teške tjelesne ozljede bratu Kninjanki, inače vojniku Hrvatske vojske, prijavljen je brat Save Lešića Dragan (37), supruga Save Lešića (36) prijavljena je za nanošenje lakše tjelesne ozljede 13-godišnjoj Kninjanki.

69-godišnji otac Save i Dragana Lešića kazneno je prijavljen zbog prijetnje pištoljem.

Zbog prijetnje je kazneno prijavljen i 53-godišnji otac Kninjanki, inače aktivni policajac, za kojeg policija navodi i da ga je udaljila iz službe zbog ovog incidenta, premda se u vrijeme incidenta nalazio izvan službe.

Sava Lešić prijavljen je tek prekršajno zbog remećenja javnog reda i mira, kao brat Kninjanki.

Pročitajte cijelo priopćenje policije.

“Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 8. kolovoza u večernjim satima (oko 19,40 sati) na cesti Šibenik-Knin došlo do nesuglasica u prometu, a nakon što su se oba vozača vozila vozilom zaustavila došlo je do obostranog vrijeđanja između 36-godišnjakinje i maloljetne osobe kojom prilikom je 36-godišnjakinja ošamarila maloljetnu osobu (kasnije konstatirane lakše tjelesne ozljede).

Nakon tog događaja, oko 20,40 sati, otac maloljetne osobe zajedno s 27-godišnjakom, došao je u mjesto Ramljane Donje u dvorište kuće 65-godišnjakinje, gdje su se još nalazili 69-godišnjak, 37-godišnjak i 34-godišnjak. Po dolasku u dvorište sumnja se da je osumnjičeni 53-godišnjak uputio prijetnje 65-godišnjakinji i njenom 69-godišnjem suprugu te tom prilikom odgurnuo 65-godišnjakinju koja je pala i zadobila lakše tjelesne ozljede.

Dalje je utvrđeno kako postoji osnovana sumnja da se verbalni sukob nastavio na način da je 69-godišnjak prijetio osumnjičenom 53-godišnjaku i 27-godišnjaku u kojim prijetnjama mu se pridružio i 37-godišnjak, a koji je nakon verbalnog sukoba tjelesno napao 27-godišnjaka i nanio mu teške tjelesne ozljede.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su počinjena sljedeća kaznena djela iz Kaznenog zakona Republike Hrvatske:

– 53-godišnjak je osumnjičen za počinjenje kaznenog djela prijetnje iz čl.139. st.3.,

– 69-godišnjak je osumnjičen za počinjenje kaznenog djela prijetnje iz čl.139. st.2.,

– 37-godišnjak je osumnjičen za počinjenje kaznenog djela teška tjelesna ozljeda iz čl.118. st.1. i prijetnje iz čl.139. st.2.,

– 36-godišnjakinja je osumnjičena za počinjenje kaznenog djela tjelesna ozljeda iz čl. 117. st.2.,

te će protiv svih biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Također je utvrđeno kako su 27-godišnjak i 34-godišnjak počinili prekršaj iz čl.6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te će protiv njih biti podnesen Optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku.

S obzirom da je osumnjičeni 53-godišnjak policijski službenik PU šibensko-kninske, on je zbog sudjelovanja u navedenom događaju udaljen iz službe do daljnjega, bez obzira što se u to vrijeme nalazio izvan službe”, stoji u priopćenju policije.

U incidentu je sudjelovao profesionalni košarkaš Borca iz Srbije Sava Lešić koji je inače porijeklom iz sela kraj Knina.

Bijeli Audi beogradskih tablica pred ulazom u Knin prepriječio je put autu u kojem su bile djevojka od 25 i djevojčica od 13 godina iz Kina. U automobilu beogradskih tablica navodno su bili Lešić i supruga.

Lešićeva žena je zašla iz auta i fizički nasrnula na 13-godišnjakinju, da bi se potom umiješao i Lešić, također fizički nasrnuvši na djevojke.

13-godišnjakinja je, prema informacijama kojima raspolažemo, dobila najmanje jedan šamar. Navodno je oštećen i retrovizor na automobilu u kojem su bile Kninjanke.

Djevojke su ocu, inače jednom od prvih hrvatskih redarstvenika i aktivnom policajcu, ispričale što se dogodilo. Događaj je prijavljen i policiji, a otac i brat djevojaka potom su otišli u selo nedaleko od Knina u kojem borave dvojica napadača. Braća Lešić, Sava i Dragan, prepričavaju mještani, fizički su napala oca i brata Kninjanki.

Brat djevojaka, inače vojnik Hrvatske vojske, završio je s teškim tjelesnim ozljedama prvo u bolnici u Kninu, a ubrzo je prebačen u šibensku bolnicu. Danas je pušten kući. U napadu su se navodno koristili čekić i letva. Napadnuti su policiji ispričali da je u sukobu sudjelovao otac braće koja žive u Srbiji te da im je zaprijetio pištoljem.

Braća su, neslužbeno doznajemo, inače državljani i Hrvatske i Srbije. Sava i Dragan Lešić kasnije su pronađeni i privedeni na razgovor u policiju.

Jedna od četiri napadnute osobe, koja je željela ostati anonimna, ispričala je kako je došlo do toga da su dvojica srpskih državljana prepriječila put autu s djevojkama. Kaže da su pokušali prestići automobil u kojem su bile djevojke, no isprva nisu uspjeli, pa su na kraju prepriječili put automobilu s djevojkama i fizički ih napali. Potvrđuju da je bilo i šamara.

Neslužbeno doznajemo kako je iz oba automobila nekih gestikulacija koje su završile fizičkim obračunom, prvo na cesti, a potom u selu u koje su otišli otac i brat Kninjanki. Otac i brat su policiji rekli da su išli vidjeti tko je to napao djevojke i popričati s njima, no da su ubrzo napadnuti.

Previous articleDinamo je izborio najmanje Europa ligu. Evo kakve skupine može dobiti
Next articleHrvatica podigla milijune koje je dobila na Eurojackpotu, evo što će s lovom

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here