Home Vijesti Policija tvrdi da je uhvatila osobu koji je u Viškovu napala srpskog...

Policija tvrdi da je uhvatila osobu koji je u Viškovu napala srpskog povratnika

1415
0

Policija je rano jutros uhitila osobu koju se dovodi u vezu s napadom na hrvatskog građanina prije dva dana, izjavio je danas ministar unutarnjih poslova Davor Božinović za HRT. Riječ je o ružnom incidentu koji se dogodio kraj Rijeke, gdje je ozlijeđen 70-godišnji srpski povratnik Dobrivoje Arsić.

Ministar je kazao i da je podneseno pet prekršajnih te jedna kaznena prijava zbog događaja u Đevrskama, a da o slučaju u Uzdolju, gdje su nepoznati napadači ozlijedili pet stanovnika srpske nacionalnosti, policija provodi istragu.
Napadači, kojima se još ne zna identitet, gospodinu Arsiću znali su ime i prezime kad su ga počeli vrijeđati po nacionalnoj osnovi. Čim su ga počeli vrijeđati, Arsić je pozvao policiju, no kako se njihov dolazak odužio, uslijedio je i fizički napad.

Povod za napad bilo je parkiranje ispred stambene zgrade. U nemogućnosti da parkira kombi na svoje mjesto, Arsić je prvo zamolio susjeda da pomakne vozilo svog gosta, no kako ga je ovaj odbio, on je parkirao odmah iza njega. Potom su uslijedile uvrede pa fizički napad

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here