Home Vijesti Policija upala u Fond za zaštitu okoliša, istražuju posao sanacije jame Sovjak!

Policija upala u Fond za zaštitu okoliša, istražuju posao sanacije jame Sovjak!

388
0

Kako doznaje RTL, u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost policija izuzima dokumentaciju vezanu uz projekt sanacije jame Sovjak u Rijeci koji je radila GK Grupa, a čiji je predsjednik uprave Robert Gotić danas uhićen u Varaždinu, a kojeg se s još dvije osobe tereti za primanje mita, pišu RTL Vijesti.

Iz Fonda su odgovorili da trenutno nisu u mogućnosti dati nikakve informacije.

Doznajemo i da je policija u Fondu zatražila računalo Siniše Kukića koji je s prilično lukrativne pozicije direktora Fonda otišao naglo prije dva mjeseca, navodno na vlastiti zahtjev.

No, upućeni izvori kažu da mu je put prema izlaznim vratima pokazao tada svježe imenovani nasljednik Tomislava Ćorića, novi ministar Davor Filipović.

Kukića je na v.d. poziciji zamijenila Alenka Košiša Čičin-Šain.

Inače, Kukić je bio član SDP-a, nakon čega je postao bliski kadar pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Kao kadar SDP-a bio je direktor vukovarskog hotela Dunav te zamjenik direktora Hrvatskih voda u mandatu Milanovićeve Vlade.

Inače, projekt sanacije jame Sovjak bio je predstavljen kao jedan od najvećih, ali i najsloženijih projekata u području zaštite okoliša u Hrvatskoj, a sam projekt sanacije bio je težak 390 milijuna kuna.

Sve ovo se događa u vrijeme kada su stigle prijave kandidata koji žele zasjesti na poziciju direktora ovog moćnog fonda koji raspolaže s više od dvije milijarde kuna.

Među zvučnijim imenima su Mirka Jozić, nekadašnja desna ruka Milana Bandića i Siniša Grgić aktualni veleposlanik u Švedskoj koji je prema izvorima kojima raspolažemo favorit.

Previous articleScoria za SK: Dinamu treba vezni, a Hajduk je pročitan
Next articleMiro Bulj na fejsu objavio fotku sebe kako gleda u požar!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here