Home Vijesti Policija upucala napadača koji je sjekirom napao prolaznike u navijačkoj zoni u...

Policija upucala napadača koji je sjekirom napao prolaznike u navijačkoj zoni u Hamburgu!

160
0
cats 3 717x478
X

U četvrti St. Pauli u Hamburgu, koja je domaćin navijačke zone za tisuće navijača nizozemske nogometne reprezentacije, danas je došlo do ozbiljnog incidenta. Muškarac naoružan sjekirom ušao je u masu ljudi i počeo napadati prolaznike te osiguranje.

Reakcija Policije

Policija je prvo pokušala svladati napadača uz pomoć suzavca u spreju, no situacija je eskalirala te je napadač ustrijeljen. Nakon što je pogođen s nekoliko hitaca, pao je na tlo. Teško ranjen, napadač je prevezen u bolnicu gdje mu se pruža liječnička pomoć.

Dodatne Informacije o Napadaču

Prema izvješćima lokalnih medija, napadač je osim sjekire kod sebe imao i Molotovljev koktel. Naknadno je objavljeno da je upucan u nogu nakon što je izašao iz jednog bara s nekom vrstom pijuka u ruci. Policija je potvrdila da je napadač ozlijeđen te da mu se pruža medicinska pomoć.

Kontekst Incidenta

Incident se dogodio nedaleko od područja kojim je prolazilo oko 40.000 nizozemskih navijača koji su u Hamburgu zbog utakmice između Nizozemske i Poljske. Policija je naglasila kako incident nema veze s nogometom i dogodio se nakon prolaska navijača.

Očekivanja za Daljnje Utakmice

U Hamburgu će u srijedu snage odmjeriti Hrvatska i Albanija u susretu 2. kola B skupine EURO-a, te se očekuje dolazak tisuća hrvatskih i albanskih navijača. Očekuje se pojačana sigurnost i nadzor kako bi se spriječili slični incidenti.

Snimku incidenta možete pogledati na linku.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here