Home Vijesti Policija uzvratila udarac – pohvatani riječki pljačkaši

Policija uzvratila udarac – pohvatani riječki pljačkaši

921
0

Nakon nezapamćene serije pljački na riječkom području, uzvratila je policija i pohvatala 5 osoba koje se dovode u vezu s nekoliko nedavno počinjenih razbojništava. Radi se o dvije grupe kriminalaca, paru iz Rijeke i tročlanoj skupini koja se sastojala od Riječanina i dvojice iz Nove Gradiške. Rezultat je to proaktivnog djelovanja policijskih službenika ove Policijske uprave, posebno pripadnika interventne policije, u cilju sprječavanja ovih kaznenih djela, ali i otkrivanja počinitelja onih koja su počinjena.

U petak oko 18.40 sati u poštanskom uredu u Glavanima, na području Kostrene maskirani muškarac prijeteći nožem i pištoljem pokušao je od dviju djelatnica otuđiti novac, no, one su se zatvorile u drugu prostoriju, a razbojnik je ne mogavši do novca, pobjegao zajedno sa još dvojicom muškaraca s mjesta događaja. Nedugo nakon toga, ne odustajući od počinjenja kaznenog djela, isti počinitelji krenuli su u počinjenje drugog razbojništva i to u sportsku kladionicu u Kvaternikovoj ulici u Rijeci. No, ispred kladionice na njihovo iznenađenje spremno su ih dočekali policajci. Razbojnici su se spremajući razbojništvo oboružali nožem, pištoljima i potkapama koje su policijski službenici tijekom kriminalističkog istraživanja kod njih i pronašli. Radi se o 21-godišnjaku i 22-godišnjaku s područja Nove Gradiške koji su neprijavljeno boravili u stanu na području Kostrene. U dosadašnjem tijeku kriminalističkog istraživanja, kojim je osim navedene dvojice obuhvaćen i 24-godišnji Riječanin utvrđeno je da su osim gore navedenih kaznenih djela počinili i razbojništvo u kiosku u Uskočkoj rivi u Rijeci, odakle su otuđili nekoliko tisuća kuna.

Nekoliko sati kasnije, još jedna akcija riječke policije rezultirala je uhićenjem još dvojice razbojnika, počinitelja već ranije poznatima policiji po činjenju raznih kaznenih djela. Oko 21,20 sati u pekari u Ul. Moše Albaharija u Rijeci, dvojica maskiranih muškaraca uz prijetnju noževima počinila su razbojništvo. Dvadesetak minuta poslije počinjenja kaznenog djela policijski službenici Policijske uprave Primorsko-goranske pronašli su ih u parku Giardin na Mlaci. Kod njih su pronađena i sredstva izvršenja koja su koristili tijekom razbojništva – noževi i potkape te otuđeni novac (oko 1500 kuna). Nakon kriminalističkog istraživanja i dogovora s nadležnim državnim odvjetništvom i Istražnim centrom obojica su u večernjim satima dovedena u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci.

Nadalje, u Istražni centar dovodi se i 24-godišnji Riječanin zbog osnovane sumnje u počinjenje naprijed navedenih razbojništava. Protiv dvojice počinitelja iz Nove Gradiške kaznena se prijava podnosi redovnim putem. Jedan od njih je hospitaliziran zbog saniranja ranije ozlijede u predjelu ruke. (rd)

Previous articleRukomet: Zamet – EMC Split 28:20
Next articleNa Kantridi poginuo vozač mopeda

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here