Home Vijesti Političari zaobišli druženje osoba s invaliditetom na plaži Kostanj!

Političari zaobišli druženje osoba s invaliditetom na plaži Kostanj!

1238
1
foto: novi list

Društvo tjelesnih invalida Rijeka organiziralo je tradicionalno, 23. druženje na plaži Kostanj, posebno prilagođenoj za mogućnost ulaska u more i osobama s najtežim invaliditetom.

Sudjelovala su društva osoba s invaliditetom iz Bjelovara, Čakovca, Siska, Daruvara, Križevaca, Đurđevca, Pazina, iz Siska su stigle dvije udruge – uz tjelesne i invalidi rada kao i dvije jedinice lokalne samouprave s jadranske obale – iz Punta i Pule.

Radi se o jednom od najvećih skupova ovih udruga u Hrvatskoj. Za bogat kulturno-umjetnički program pobrinuli su se članovi Češke besede iz Rijeke i Zametske rožice. Završni nastup pripao je članovima Glazbene radionice Udruge dječje i cerebralne paralize Rijeka.
Predsjednica DTI Rijeka Irene Ujčić Rob istaknula je činjenicu da se osobama s invaliditetom iz kontinentalne Hrvatske tijekom srpnja omogućava ljetovanje po vrlo popularnim cijenama u Učeničkom domu Podmurvice kada je on prazan. Svima njima se kupanje omogućava baš na Kostanju.
Nažalost, iako pozvani, skupu se nije odazvao baš nitko iz čelnih struktura Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije.

Stvar su ipak spasili predstavnik Liste za Rijeku u Odboru za zdravstvo i socijalnu skrb Gradskog vijeća Alan Kulundzic Juranich te Kristian Kiki Hosi, obojica članovi humanitarne udruge Riječki anđeli.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here