Home Kolumne Politička ubojstva

Politička ubojstva

1419
0

josip_perkovicNjemačka kancelarka Angela Merkel otkazala je posjet Zagrebu “zbog drugih obveza”. Najmoćnija žena na svijetu neće doći u nedjelju na proslavu ulaska Hrvatske u Europsku Uniju. Kako se špekulira, a obično gdje ima dima ima i vatre, zbog slučaja Josipa Perkovića. On je bio najviše rangirani hrvatski udbaš u bivšoj SFRJ, a u Njemačkoj je osumnjičen za ubojstvo hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića.

Već desetak dana u hrvatskoj se javnosti raspravlja o Perkoviću, pa je čak i predložen zakon kojim se izručenja ograničavaju od 2002. godine nazvan Lex Perković.

Ne zna se da li je zbog “košarice” Merkelove došlo do mogućeg najavljenog obrata. Naime, iz SDP-a je zasad kao inicijativa lansiran prijedlog da se čak promijeni i Ustav u kojem bi ubuduće stajalo da nema zastare političkih likvidacija.

Tu inicijativu, da li iz razloga što je Perkovićev sin Saša savjetnik Predsjednika Republike, podržao je i sam Ivo Josipović, što govori o dosljednosti šefa države.

Štoviše, ne samo da bi otklonio svaku sumnju od sebe, Josipović je predložio da zastara ne vrijedi samo za zločine počinjene u doba komunizma, već i u neovisnoj Hrvatskoj u kojoj su također zabilježena neka nikad rasvijetljena a s opravdanom sumnjom politička ubojstva.

U demokratskoj Hrvatskoj u kojoj su se vlasti kasno ali ipak opametile, krajnje je vrijeme da se preispita i do kraja rasvijetli i to mračno djelovanje tajne političke policije. I za komunizma i za “tuđmanizma”! (Giancarlo KRAVAR)

Previous articleŽičarom na Učku za tri godine
Next article‘Skinuli ste nam gaće, guzicu ne damo!’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here