Home Mozaik Pomozite Društvu za zaštitu životinja Rijeka u kupnji off-grid solarne instalacije

Pomozite Društvu za zaštitu životinja Rijeka u kupnji off-grid solarne instalacije

196
0
16270191788174884788

Nevjerojatno je da u 21. stoljeću u registriranom azilu za napuštene i izgubljene životinje nema struje. Ali eto, kod nas se upravo to dogodilo. Nakon mnogobrojnih poziva i molbi gradskim službama za uvođenje električne energije i njihovih razno raznih izgovora, odlučili smo stvar uzeti u svoje ruke, ističu u Azilu za pse “Društvo za zaštitu životinja Rijeka”.

Zašto nam u azilu treba struja?

Prvo i najvažnije, je zbog naših pasa. U azilu nema osvijetljenja. Nastojimo s njima provoditi što više vremena i dan nam je uvijek prekratak za sve što bi htjeli napraviti. Pogotovo se to osjeti zimi kad mrak padne vrlo rano. Stavili smo solarne lampe po azilu, ali one nisu dovoljne za osvijetliti azil da bi i dalje mogli raditi.

Sljedeća stvar, koja je jednako bitna, je grijanje/hlađenje karantene (i mjesta za oporavak koji je u planu). Koliko god se mi trudili i ušuškavali pse u dekice, postavljali slamu, ne možemo ih dovoljno zagrijati kad temperature padnu ispod nule. To posebno teško pada starima, štencima i bolesnima. Tako da je grijanje nešto bez čega dalje ne možemo.

Zimi nam se sve zaledi, od ključanica do vode. Tada nosimo od doma kuhanu vodu kako bi uopće mogli otključati azil te odlediti posudice. Nužno nam je električno kuhalo da možemo brzo ugrijati vodu, za odleđivanje zaleđene vode te za zagrijavanje zaleđenih konzerva hrane.

Na kraju je sigurnost svih nas. Azil je noću prazan i potreban nam je videonadzor. Zbog sigurnosti volontera i zaposlenika, pasa te na kraju opreme koje imamo.

Također, napunjen čipočitać je nešto što je neophodno za rad svakog skloništa.

Nužan nam je i frižider gdje možemo skladištiti lijekove i donirano meso.

Dobili smo super ponudu za ključ u ruke za kompletnu off-grid solarnu elektranu.

Molimo da nam i ovaj puta pomognete sakupiti velikih 12.861,82 € EUR kako bismo napokon mogli normalno funkcionirati.

Uplate možete izvršiti na naš IBAN: HR9524020061100689037 ili preko GoGetFunding kampanje na linku.

HVALA VAM SVIMA!

Azil za pse “Društvo za zaštitu životinja Rijeka”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here