Home Mozaik Portugal također poduzima korake za izgradnju plutajućih kuća za odmor

Portugal također poduzima korake za izgradnju plutajućih kuća za odmor

154
0
pexels magda ehlers pexels 2549156

Kao što to čine Maldivi, Portugal također poduzima korake za izgradnju plutajućih kuća za odmor. Danska ideja koja će implementirati divlje životinje

U tijeku je izgradnja hotela na stupovima: projekt koji će područje Setùbala učiniti rajem na zemlji stiže u Portugal. Na slanom jezeru, nekada korištenom za proizvodnju soli, a sada prepuštenom samom sebi, izgradit će se resort s više od 50 koliba, koji će biti dostupan od 2025. godine.

Plutajući hotel: detalji

Uzimajući dizajnerske ideje iz starih ribarskih koliba i dokova, kompleks odmarališta sadržavat će više od 50 zasebnih koliba. Nalazit će se na ušću rijeke Sado, u blizini Setùbala, iznad goleme vodene površine koja se nekoć koristila za proizvodnju soli. Na ideju je došla danska tvrtka za pomorsku arhitekturu. Ukratko, kuće na stupovima će predstavljati užitak  ​​u sunčanoj klimi tijekom cijele godine, imati će ogromne prozore i dječji bazen. Do svakog će se moći lako doći čamcem ili kajakom ili mrežom povišenih mostova, a oni željni plivanja mogu to učiniti i za svega nekoliko metara stići do jednog od domova.

Projektanti su mislili  i na okoliš: svrha ovih povezanih staza zapravo je “poštivanje lokalne divljine”, prenosi The Sun. Zgrada koja se u prošlosti koristila za skladištenje proizvedene soli vjerojatno će postati ugostiteljski objekt s pripadajućim wellness centrom. Projekt zatim uključuje izgradnju prostora koji će turistima omogućiti promatranje životinja koje žive u laguni, uključujući plamence i bukovače. Sve će to biti implementirano u sljedećih nekoliko tjedana, a inauguracija je zakazana za kraj 2025. godine.

Tragovima Maldiva: Projekt plutajućih kuća

Vodeno tijelo postat će još bogatiji rezervat prirode: „Prve slike projekta već pokazuju divovske grmove posađene na slanom jezeru“, otkriva The Sun, arhitekt i suosnivač uključenog danskog studija, izjavio je: «Projekt dodaje prijeko potreban smještaj ovom području, istovremeno dajući najblaži mogući dodir jedinstvenom krajoliku koji je prirodno lijep. Vidjeli smo priliku za stvaranje nove vrste smještaja za to područje bez značajnog utjecaja na lokaciju.”

Ako se odmaralište pokaže uspješnim, ponovno će se pokrenuti i linija za proizvodnju soli.
U međuvremenu, na Maldivima se već gradi prvi plutajući grad na svijetu, koji čeka više od 20 tisuća stanovnika; u pratnji 3 luksuzna hotela, 11 restorana i roller coastera. Projekt je dugo trajao, ali sada se očekuje da će 5 tisuća domova biti spremno za prodaju po doista pristupačnoj cijeni: 200 tisuća funti, puno manje od onoga što je potrebno za kupnju kuće u Londonu, da biste  mogli gledati Indijski ocean tijekom cijele godine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here