Home Mozaik Potpuni kaos: Spolno zlostavljao 90 žena, a one sad traže nešto nevjerojatno!...

Potpuni kaos: Spolno zlostavljao 90 žena, a one sad traže nešto nevjerojatno! (FOTO)

156
0

Oko 90 američkih sportaša, predvođenih višestrukim olimpijskim pobjednikom Simonom Bylesom, koji su bili žrtve seksualnog zlostavljanja američkog liječnika gimnastike Larryja Nasara, traže više od milijardu dolara odštete od FBI-a, što nije spriječilo osuđenog nasilnika da djeluje kada je mogao.

Naime, 2015. godine agenti FBI-a su znali za optužbe za seksualno zlostavljanje gimnastičarki, ali nisu ništa poduzeli. Američka gimnastička federacija proslijedila je prijavu o seksualnom zlostavljanju troje sportaša agentima u saveznoj državi Michigan, ali oni nisu poduzeli nikakve istražne radnje niti obavijestili predstavnike federalne policije.

Nasar je nastavio zlostavljati svoje žrtve više od godinu dana, prije nego što je uhićen 2016. nakon izvještaja o zlostavljanju na Sveučilištu Michigan, gdje je radio kao liječnik.

Tijekom istrage priznao je krivnju za sva kaznena djela koja su mu se stavljala na teret, a 2018. godine osuđen je na kaznu do 175 godina zatvora zbog zlostavljanja mladih gimnastičarki koje su mu bile pod “trenerskom palicom”.

Odštetni zahtjev koji su Nasarove žrtve upućene u postupak ima vrlo dobre izglede za realizaciju bilo u obliku pozitivne presude ili izvansudske nagodbe. Naime, o tom je slučaju prošle godine u Kongresu govorio čak i direktor FBI-a Christopher Vray koji je priznao da je federalna policija mogla djelovati i zaustaviti Nassara 2015. godine, ali to nije učinila.

Prema saveznom zakonu, vladine agencije moraju odgovoriti na zahtjeve u roku od šest mjeseci. Ako se to ne dogodi, slučaj će završiti na sudu.

“Vrijeme je da FBI odgovori”, rekla je bivša američka državna prvakinja u gimnastici Maggie Nichols.

Osim nje, Simon Byles, među gimnastičarima koji traže novčanu odštetu, su i osvajači olimpijskih zlatnih medalja Ali Raisman i McCale Marouni.

Byles i Marouni su prošle godine svjedočili pred senatskim povjerenstvom o godinama seksualnog zlostavljanja koje se događalo pod Nasarovim nadzorom. Tijekom ispitivanja gimnastičarke su napale FBI zbog loše provedene istrage, a Byles je optužio agenciju da je namjerno ignorirala Nasarove žrtve.

Previous articleDalić: Meni je 56 godina i čuvam zdravlje!
Next articleŠok snimak ulične pljačke: Zaljubljeni par šetao, a onda je dečko svojim potezom sve zapanjio (VIDEO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here