Home Vijesti Potresno! ‘Ako si živ…’: Matejev otac u suzama – spomenuo kovčeg i...

Potresno! ‘Ako si živ…’: Matejev otac u suzama – spomenuo kovčeg i uputio poruku svom sinu

4741
0

Matej Periš nestao je prije točno tri tjedna, kada je napustio klub “Gotik” i gubi mu se svaki trag u noći između 30. i 31. prosinca prošle godine, a njegova oca još uvijek muče brojna pitanja na koja nije pronašao odgovor. Zašto je njegov sin napustio lokal? Zašto nije nazvao svoje prijatelje? Kamo je htio ići? Zašto je izašao u majci kratkih rukava? Što je htio pitati prijateljicu Maju? Zašto je ušao u Savu…

– Meni je teško kao i svakom roditelju. Ne znam hoću li se vratiti sa sinom tako što ću ga staviti sjedeći kraj mene u auto ili u kovčeg – počinje svoju ispovijest za Telegraph Nenad Periš, otac nestalog Mateja.

– Prošla su tri tjedna, a ja nemam najvažnije informacije: “Gdje je Matej?”. To je sve što me zanima. Svjestan sam da je prošlo dosta vremena, ali nisam izgubio nadu i neću dok ga ne nađem. Ako je živ, imam poruku za njega – samo ću ga zagrliti – sa suzama u očima govori Periš.

Posljednja informacija koja se pojavila u hrvatskim medijima u vezi Matejeva nestanka je prepiska njegovog prijatelja i djevojke u kojoj se spominju narkotici. U porukama u koje je “Slobodna Dalmacija” imala uvid dan nakon nestanka, drugi je naveo da ne zna što se dogodilo s Matejem te se pitao je li to “halucinogena droga ili nešto slično”. Djevojci je prvo rekao da “nisu uzimali narkotike i da ne zna što se dogodilo s Matejem”, dok je u prepisci nekoliko dana kasnije rekao da su se “drogirali nakon što je Periš napustio klub”.

– Tvrdim da se Matej nije drogirao. Dobio sam informaciju da su te večeri puno pili, u što vjerujem, ali apsolutno tvrdim da moj sin nije konzumirao drogu – izričit je Periš.

Matejevi prijatelji ispričali su Perišu da su prvo popili crno vino, pa pivo i na kraju viski.

– Prije nego što je nestao, Matej je naručio bocu viskija i platio je. Prijatelji su rekli da je ostao i nestao ubrzo nakon toga. Mislim da su oko dva sata saznali da ga nema. Da su se još više zabrinuli kad su vidjeli da je ostavio jaknu – kaže Periš i dodaje da su ga sutradan nazvali i rekli mu “nemaju mu ništa dobro reći i da je Matej nestao i da sada moraju to prijaviti”.

Zbog svega što se dogodilo, policija u Beogradu ispitala je šestoricu Matejevih prijatelja, ali i djevojku Maju koju je mladić iz Splita pokušao dobiti 30. prosinca u 22.29 sati.

– Maju poznajem, ona je sestra Matejevog prijatelja i kći mog prijatelja. Sreo sam je ispred policijske stanice u Beogradu. Plakala je i bila u emocionalnom šoku, slomljena… Ne zna što je Matej htio od nje i rekla mi je da se osjeća užasno. Smatra da bi rezultat bio drugačiji da se javila Mateju i da ih je mogla negdje poslati – kaže Pariš.

Nenad ne gubi nadu da mu je sin još živ jer mu je signal mobitela posljednji put uhvaćen u blizini Ratnog otoka.

– U policiji su mi rekli da mobitel može dati signal samo pola metra pod vodom. Onda se nadam da se našao pored tog otoka i da je možda izašao. Renato Grbić mi je također rekao da je imao primjer žene koja je gotovo četiri sata plivala Savom u gotovo istim vremenskim uvjetima i da su je našli živu. Moj sin je bio izuzetno fizički spreman – objašnjava Periš.

Prema riječima nesretnog oca, sa sinom se posljednji put čuo 30. prosinca prošle godine oko 18 sati, kada mu je rekao da uđe u Srbiju i da su dobro.

– Dan nakon nestanka, otkucao sam mu poruku: “Matej, javi gdje si.” Ta poruka mu nikad nije dostavljena i često uzimam telefon na kojem piše da je zadnji put bio aktivan 30. prosinca u 23 sata – objašnjava Periš.

Nenad Periš i dalje apelira na sve ljude koji imaju neke informacije da se prijave policiji, a ne da ih stavljaju na društvene mreže. Ujedno se želi zahvaliti MUP-u na iznimnom angažmanu i poručiti da ga samo “zainteresira istina i ništa više”.

Previous articleLoša igra kauboja u 1. poluvremenu!
Next articleRađa: Zaboli me za rat, četnike i ustaše, antivaksere i ljude ograničene pameti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here