Home Vijesti Potvrđena optužnica protiv Olega Butkovića

Potvrđena optužnica protiv Olega Butkovića

1488
0

clfoto_oleg_butkovic_nvOptužnica protiv gradonačelnika Novog Vinodolskog Olega Butkovića kojom ga se tereti za zloporabu položaja i ovlasti, tj. da je zlorabeći funkciju gradonačelnika platio sedmodnevni boravak u hotelu jednom od direktora u Hrvatskim vodama i njegovoj obitelji, potvrđena je danas na Županijskom sudu u Rijeci.

Po riječima glasnogovornika suda, suca Zorana Sršena koji je danas predsjedao optužnim vijećem, USKOK-ova optužnica je danas postala pravovaljana, pa će raspravni sudac odrediti datum početka rasprave.

USKOK tereti Butkovića da je protuzakonito, iz sredstava Grada Novog Vinodolskog, platio sedmodnevni boravak u hotelu jednom od direktora u Hrvatskim vodama, drugooptuženom Siniši Šircu i njegovoj obitelji. Širac je u Novi Vinodolski došao na službeni poziv, ali je sa sobom poveo i obitelj, a sve je, oko 33.000 kuna, platila gradska uprava Novog.

Po riječima Sršena, Butković se ranije izjasnio da smatra da je krivo optužen i zatražio je da se optužnica stavi izvan snage ili da se cijeli slučaj vrati u istragu i još jednom razmotri. Oleg Butković (HDZ) je na prošlim lokalnim izborima osvojio treći uzastopni gradonačelnički mandat.

Previous articleLažni poznanik ‘zamračio’ 1000 kuna
Next articleČokolada i Coca cola mogu detektirati rak?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here