Home Kolumne POZITIVNO: Obi, točka po točka!

POZITIVNO: Obi, točka po točka!

852
0
Piše: Giancarlo KRAVAR

Mr. sc. Vojko Obersnel je povukao raspravu o komunalnim društvima u paketu s ostalim točkama dnevnog reda. To ocjenjujem lošim jer ne poštuje demokratske standarde, činjenice i volju građana.

Rijeka ima najskuplji gradski prijevoz u Hrvatskoj, a u Autotroleju voze i umirovljeni vozači, a autobusi su stari. Pa ne mogu školarci i studenti ići na predavanja osobnim automobilom.

Sramotno. Dvostruko povećanje cijene odvoza smeća. To pogađa najviše umirovljenike, a starijih od 65 u Rijeci ima više od 17 posto!

Kao što je naš portal pisao riječki aktivist Josip Kukuljan je izjavio da KD Kozala prekopava grobove i naplaćuje dvostruko. Dakle, ni mrtvi ne mogu imati svoj mir.

Moj prijedlog je da se na Gradskom vijeću najprije raspravi pitanje rada komunalnih društava. Naveo sam tri: Autotrolej, KD Kozala i KD Čistoća. A gdje je tu jos Energo. Dolazi zima, a zbog cijena grijanja već se demonstriralo u Rijeci. Stoga, poštovani gradonačelniče Obi, riješite problem točku po točku. Najprije komunalna društva. Počevši s Energom!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here