Home Biznis Prednosti modernih Cloud Call Centara

Prednosti modernih Cloud Call Centara

641
0

Jako puno pozivnih centara temelji svoju djelatnost na staroj tehnologiji i starom softveru koji jednostavno više ne može pratiti način na koji danas komuniciraju klijenti i tvrtke. Pozivni centar u „oblaku“ (Cloud Call Centar) je najmodernija alternativa koja koristi najnovije komunikacijske tehnologije, a ono što je još važnije, takvi softveri nudi brojne pogodnosti svim tvrtkama kojima je cilj u svakom trenutku ispunjavati očekivanja svojih korisnika. Ovdje posebno treba spomenuti rješenja za Cloud Call Centar tvrtke VCC Live koja vam omogućuju da stupite u kontakt s kupcima preko njima najprihvatljivijih komunikacijskih kanala kao što su elektronička pošta, SMS, chat, fax i ostali.

Prednosti modernih Cloud Call Centara

Jako puno pozivnih centara temelji svoju djelatnost na staroj tehnologiji i starom softveru koji jednostavno više ne može pratiti način na koji danas komuniciraju klijenti i tvrtke. Pozivni centar u „oblaku“ (Cloud Call Centar) je najmodernija alternativa koja koristi najnovije komunikacijske tehnologije, a ono što je još važnije, takvi softveri nudi brojne pogodnosti svim tvrtkama kojima je cilj u svakom trenutku ispunjavati očekivanja svojih korisnika. Ovdje posebno treba spomenuti rješenja za Cloud Call Centar tvrtke VCC Live rješenja za Cloud Call Centar tvrtke VCC Live koja vam omogućuju da stupite u kontakt s kupcima preko njima najprihvatljivijih komunikacijskih kanala kao što su elektronička pošta, SMS, chat, fax i ostali.

Princip rada

Cloud Call Centar je usluga namijenjena svim poslovnim korisnicima kojoj se može pristupiti putem bilo kojeg uređaja, s bilo koje mreže i s bilo koje lokacije. Osim toga, ona omogućuje istovremeno upravljanje većim brojem kampanja odnosno poziva uspostavljenih na ranije spomenute načine. Ovi softveri dolaze sa svim značajkama koje ima i telefonski sustav. Dakle, moguće je snimanje poziva, usmjeravanje poziva, itd. I to sve u „oblaku“, bez potrebe za ikakvim kablovima i razvodnim pločama. Sve je to, dakle, zamijenio softver kojim virtualno upravlja treća strana.

Prednosti Cloud Call Centra

Učinkovitost i funkcionalnost
S obzirom na to da je glavna karakteristika pozivnih centara stalni kontakt s kupcima, svi komunikacijski kanali moraju raditi učinkovito, na visokoj razini. A to možete postići jedino s Cloud Call Centrom.

Ušteda novca i vremena
Zatim, još jedna prednost koja se tiče kreiranje pozivnog centra „u oblaku“ je ušteda troškova. Dosadašnji telefonski sustavi su bili skupi; i u smislu održavanja i u smislu nadogradnje. No, financijski troškovi Cloud Call Centra su puno niži. Osim toga, uz ovakav softver značajno ćete uštedjeti i vrijeme, budući da je sav administrativni teret ažuriranja softvera na leđima njegova dobavljača.

Poboljšano korisničko iskustvo
Dobro nam je poznato koliko loše iskustvo s korisnicima može negativno utjecati na cjelokupno poslovanje. Uz ovaj novi softver vaši korisnici sami biraju način na koji žele komunicirati s vama, što uvelike povećava njihovo sveukupno zadovoljstvo pruženom uslugom. A to je najvažnije u svakom poslovanju.(promo)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here